Serviciul de curățenie a birourilor reduce riscul de îmbolnăvire a angajaților

Un lucru este cert: dezvoltarea tehnologică a adus cu ea multe plusuri în viața oamenilor, dar parcă din ce în ce mai multe boli apar, iar medicina încearcă pe cât posibil să le țină pasul, combătându-le. Cum majoritatea oamenilor își petrec cea mai mare parte din zi în cadrul locului de muncă, riscul de îmbolnăvire a angajaților este destul de ridicat. Pentru a preveni îmbolnăvirea angajaților, orice companie ar trebui să se ocupe de o bună curățare și igienizarea a biroului.

Servicii de curatare a birourilor

Experții au realizat o sumedenie de studii în cadrul mai multor birouri din România pentru a vedea care sunt obiectele dintr-un birou care se contaminează cel mai repede și care necesită o curățare periodică pentru bunăstarea angajaților.

Obiectele cele mai răspândite care cresc riscul de îmbolnăvire a angajaților

Primul pe lista experților a fost filtrul de apă. Filtrul de apă este unul dintre cele mai folosite obiecte de către angajați, dar acesta devine un magnet pentru bacterii, găzduind milioane de germeni pe centimetrul pătrat, mai ales în zona robinetului. Acest bacterii pot ajunge în stomac si pot provoca diverse boli ale stomacului: enterocolită, sensibilitate a stomacului, etc.

Frigiderul este un alt element care devine gazdă pentru 7.850 de colonii de microbi pe centimetrul pătrat. Experții explică acest lucru: Fiecare angajat vine cu mâncarea de acasă în recipientul personal, iar drumul străbătutul de acasă până la frigiderul companiei crește riscul de contaminare al acestuia – există persoane care își depozitează mâncare în geantă sau în pungă sau lasă recipientul pe jos pentru câteva momente și apoi îl depozitează în frigider, ori cumpără un produs de pe raftul magazinului și îl depozitează direct în frigider… Riscul de îmbolnăvire este extrem de ridicat.

Biroul de lucru, tastatura, mouse-ul, imprimanta, xeroxul și căștile sunt în topul obiectelor contaminate care cresc riscul de îmbolnăvire a angajaților. Mâinile murdare ating des aceste obiecte, iar apoi involuntar mâinile ating fața. Riscul de îmbolnăvire prin atingerea acestor obiecte uzuale este foarte ridicat.

Metodă de prevenire a îmbolnăvirii angajaților la locul de muncă

Angajatorii trebuie să înțeleagă importanța curățeniei birourilor angajaților la un interval regulat, asta în cazul în care nu vor să vadă un grad ridicat de absenteism în rândul angajaților din cauza problemelor medicale.”, declară experții.

O soluție eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirii este apelarea la servicii de curățenie pentru birouri (detalii aici). Angajarea unei firme de curățenie care să se ocupe de curățarea și igienizarea periodică a birourilor scade riscul de apariție a bolilor.

Este necesar ca firma de curățenie la care apelează companiile să meargă pe direcția de produse ecologie pentru ca angajații să nu dezvolte alergii la vaporii eliminați de substanțele chimice de curățat folosite.

Atunci când o companie apelează la o firmă de curățenie birouri ar trebuie să explice ce pretenții are de la această firmă, iar primordiale ar fi: curățarea periodică a meselor de lucru, calculatoarelor, tastaturii, mouse-urilor, grupurilor sanitare, frigiderului, bucătăriei în totalitate.

Un aspect foarte important este și ștergerea de praf a obiectelor, ferestrelor și aspirarea în profunzime a covoarelor și mochetelor deoarece praful se ridică în aer, iar acesta este inhalat de către angajați, lucru ce duce la apariția diverselor boli pulmonare și respiratorii.

SFAT din partea experților: Dacă vă pasă de angajați, apelați la o firmă de curățenie birouri profesională!

Leave a Reply