Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru vopsirea jantelor auto

Vopsirea jantelor este o alegere minunată atunci când dorești să îți personalizezi mașina și mai ales să îi îmbunătățești aspectul general. Chiar dacă este un proces destul de complex, dificil de realizat pe cont propriu, nimic nu este imposibil.

Atât timp cât urmezi următorii pași simpli, suntem siguri că vei reuși să obții un rezultat satisfăcător. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când îți propui vopsirea jantelor auto:

Demontează jantele de pe mașină

Să nu încerci să vopsești jantele montate pe autovehicul, deoarece urme de vopsea ar putea ajunge pe caroserie sau pe alte componente. Cel mai probabil că nu îți dorești asta, motiv pentru care ar trebui să începi cu demontarea lor.

Pregătește jantele pentru vopsire

Următorul pas este pregătirea jantelor pentru aplicarea vopselei. Cum poți pregăti jantele? Este destul de simplu. Pentru început, ar trebui să cureți bine jantele pentru a elimina orice urmă de praf, murdărie, grăsime sau resturi de cauciuc.

Pentru a obține jante perfect curate, ar trebui să folosești un degresant sau un detergent cât mai bun. Mai apoi, va trebui să usuci jantele mașinii tale.

De asemenea, dacă jantele tale au fost vopsite în trecut, este foarte probabil să fie necesară îndepărtarea vopselei vechi înainte de a le vopsi din nou. Va trebui să folosești o perie abrazive sau substanțe speciale care pot îndepărta vopseaua vechi.

Nu uita că vopseaua va avea o aderență mai bună atât timp cât suprafața pe care este aplicată este uniformă. Drept urmare, poate fi necesară folosirea alcoolului izopropilic pentru eliminarea tuturor resturilor de murdărie.

Aplică vopseaua

Folosește scotch sau alte trucuri pentru a proteja anvelopele mașinii tale, înainte de a aplica vopseaua. Mai apoi aplică vopseaua uniform și lasă primul strat să se usuce. Cel mai adesea este necesară aplicarea mai multor straturi de vopsea, ceea ce ar trebui să faci și tu, desigur.

Înainte de a aplica al doilea strat, asigură-te că primul s-a uscat. În general, producătorul vopselei folosite îți va oferi indicații clare în legătură cu timpul de uscare.

În final, ai putea folosi un lac pentru a proteja vopseaua de zgârieturi și care o va face să arate mai bine.

Nu este ușor să vopsești jantele mașinii tale, însă cu siguranță efortul merită depus fără a sta prea mult pe gânduri. Dacă totuși ți se pare prea dificil, ai putea lua în calcul colaborarea cu un atelier care oferă serviciul de vopsire jante, precum topwheelsauto.ro.

Cu siguranță rezultatul obținut va fi mai satisfăcător dacă alegi să lași jantele pe mâna profesioniștilor.

Leave a Reply