Cum sa arati cel mai bine pe o camera web?

Verificati-va lumina si fiti deliberat cu privire la fundalul pe care il afisati lumii.

A lucra acasa, asediat de coronavirus, inseamna a gasi un spatiu linistit pentru a comunica de la distanta cu colegii, clientii, studentii si prietenii. Datorita instrumentelor de conferinta video precum Google Hangouts si Zoom, inseamna, de asemenea, expunerea sferei private  catre ochii strainilor.

Cei care au telecomunicat ani de zile stiu sa creeze o nisa profesionista intr-un peisaj prietenos. Au invatat cum sa arate prezentabil prin obiectivul unei camere web, daca nu numai de la talie in sus. Povestea de precautie persista inca de Robert E. Kelly, politologul ai carui copii mici s-au aflat in biroul sau de origine in Coreea de Sud in urma cu trei ani si a intrerupt un interviu in aer cu BBC. (Lectia: incuie usa.)

Apoi sunt toti noii veniti. Cautarile pe Pinterest pentru „munca de la instalarea casei” au crescut cu 1,144 la suta intre 6 si 20 martie, a declarat Amanda Switzer, managerul comunicatiilor pentru consumatori al companiei.

„Pastrati-l cat se poate de simplu”, a sfatuit Gideon Mendelson, un designer de interior din New York despre vederea prin camera. „Nu vrei sa ai o scara in spatele tau, in care oamenii urca si coboara, sau prea mult o vedere. Nu vreau sa vad mai multe camere in filmare; distrage atentia. ”

El a sugerat sa creeze „o mica compozitie in spatele tau”, care sa fie usor de configurat si descompus: o masa de consola cu lampa si cateva carti. Sau ar putea exista cateva ramuri inflorite taiate dintr-un copac sau arbust cumparate la o piata  si aranjate intr-o vaza.

Lauren Rottet, designer de interior cu birouri in Houston, Los Angeles si New York, a fost de acord ca o configuratie de baza este cea mai buna. „Gasiti un loc in casa care are cel mai neutru fundal de perete”, a spus ea, recomandand peretilor care sunt gri deschis sau albastru deschis (alb deschis, albastru inchis si bej sunt de asemenea culori potrivite, a spus ea.) „De asemenea, evita orice tipare din spatele tau.”

Luati in considerare lumina si sunetul
Pentru a va asigura ca puteti fi auzit cu usurinta, domnul Mendelson a sfatuit sa folositi o camera cu covoare si draperii pentru ferestre pentru a absorbi sunetul.  Biroul sau de acasa este „tot lemnul si sticla” si este un loc frumos pentru a lucra, a spus el. , dar avea  ecou pentru conversatii.

Pentru a arata cat mai bine, doamna Rottet a avertizat sa nu stea niciodata direct sub o sursa de lumina; va pune umbre sub-ochi si de langa nas. O lampa sau o fereastra pozitionata la doi metri direct vizavi de tine, care te lumineaza uniform va fi cel mai flatant si nu va arunca stralucire pe ecran. (Oamenii adepti la videoconferinte injura si ei prin lumini inelare: lampi circulare fluorescente sau cu LED-uri care reduc umbrele faciale si aspectul imperfectiunilor.)

Pentru a evita stralucirea si reflectarea nedorita, doamna Rottet a spus ca nu ar trebui sa lasati o sursa de lumina, fie de la o lumina, nici de la o fereastra, sa fie vazuta direct in camera. „Aveti sursa de lumina in fata voastra sau langa dvs., dar nu in vederea camerei”, a spus ea.

Dar cat de distractiva este neutralitatea? Unele persoanel care lucreaza de la domiciliu gasesc in setarile de videoconferinta o sansa de a proiecta o atitudine optima sau de a transmite un mesaj plin de speranta.