Faceti cunostinta cu Tready, robotul care poate merge aproape oriunde

Cand vine vorba de roboti conceputi pentru a traversa teren accidentat, exista de obicei modele diverse. Noul robot Tready, totusi, combina cele mai bune dintre abordari, prin utilizarea celor patru membre ale sale.

Fabricat de HEBI Robotics din Pittsburgh, botul este conceput pentru aplicatii precum cautarea si salvarea, inspectia industriala sau pur si simplu studiul roboticii. „Tready este pentru oricine este interesat de un robot mobil robust si dextru care navigheaza pe mai multe terenuri diferite”, ne spune compania Kamal Carter.

Pe scurt, Tready este format dintr-un corp dreptunghiular central cu patru picioare mobile controlate individual, fiecare cu o banda de cauciuc pivotanta, ca de rezervor, la capat. Denumite „flippers”, acele trepte pot ramane intr-o configuratie orizontala atunci cand robotul se deplaseaza pe un teren relativ uniform, deplasandu-se subtil in sus si in jos pentru a urmari contururile terenului.

In cazul in care Tready intalneste un obstacol, cum ar fi o un copac cazut sau o piatra mare, totusi, isi poate ridica zona din fata deasupra obiectului, folosindu-se de brate pentru a se ridica in sus si peste. Poate, de asemenea, sa urce si sa coboare pe scari si sa se indrepte daca rastoarna. In plus, deoarece robotul este rezistent la apa IP67, poate rezista sa fie scufundat pana la un metru timp de o jumatate de ora la rand.

Tready masoara 1.100 mm lungime pe 485 mm latime (43,3 x 19 in) cu aripile asezate plat, cantareste 25 kg, are o viteza maxima de 0,5 metri pe secunda si ar trebui sa ruleze timp de doua pana la trei ore pe incarcare a celor patru baterii litiu incluse. Mini computerul sau integrat Intel NUC poate fi preprogramat sau robotul poate fi controlat fara fir prin Wi-Fi utilizand o aplicatie iOS / Android. De asemenea, poate fi echipat cu dispozitive periferice, cum ar fi camere sau brate robotizate.