Cum eliminam zgarieturile de pe telefon?

De cele mai multe ori, zgariem ecranul telefonului fara sa ne dam seama cum am reusit. Fie ca este vorba de compartimentul gentii unde se mai regasesc si alte obiecte precum cheile sau pur si simplu ti-a cazut, observam tot mai multe ecrane de telefoane zgariate. Unele companii de telefoane solicita o taxa pentru a inlocuii ecranul, chiar daca acesta se afla in garantie.

Mai jos veti regasi cateva metode de a curata ecranul de zgarieturi, insa inainte de a face acest lucru, scoateti bateria telefonului si sigilati porturile telefonului cu banda pentru a preveni intrarea lichidului. Atentie, aceste metode nu sunt valabile si in cazul in care telefonul are zgarieturi foarte mari sau ecranul este spart.

Pasta de dinti

Cine ar fi crezut ca pasta de dinti este o metoda care ar putea avea efect? Vorbim de pasta normala, nu cea pe baza de gel. Trebuie sa luati o cantitate mic de pasta pe care o veti pune pe o discheta sau o carpa moale si curanta si incepeti sa stergeti ecranul cu aceasta, dupa ce o umeziti putin.

Slefuirea cu ajutorul unui smilgher fin este o alta metoda folosita in indepartarea zgarieturilor de pe telefon, insa exista un anumit tip pe care trebuie sa-l folositi. Daca nu acordati suficienta atentie acestei sarcini, s-ar putea sa obtineti mai multe zgarieturi.

Bicarbonat de sodiu

Poate servi ca o metoda de indepartare a zgarieturilor, se amesteca cu apa pana cand se obtine o pasta groasa, apoi se aplica pe o carpa si incepeti sa stergeti telefonul cu aceasta.

Uleiul vegetal, pulberea pentru copii sau produsele de indepartare a zgarieturilor de pe masini sunt solutii alternative la curatarea ecranului, insa daca considerati ca telefonul este afectat mai mult decat este cazul, apelati la un service specializat care sa rezolve problema. Aceste mici trucuri sunt valabile doar in momentul in care telefonul este zgariat superficial.