Tesla lanseaza prima statie de de incarcarea rapida a masinilor electrice la Berlin

Tesla lanseaza prima statie de incarcarea rapida a masinilor electrice la Berlin si afirma faptul ca vizeaza mai multe orase.

Managerii producatorului de vehicule electrice Tesla au demonstrat joi echipamente de supraalimentare intr-un campus de cercetare din Berlin, spunand ca se uita la mai multe orase tinta pentru a atrage potentiali cumparatori ingrijorati de accesul la incarcare.

„Acum, ca parte a angajamentului nostru de a face proprietatea Tesla usoara si convenabila pentru toata lumea, inclusiv pentru cei fara acces imediat la incarcare la domiciliu sau la locul de munca, extindem reteaua de supraincarcare in centrele oraselor”, a declarat Jeroen van Tilburg, manager Europa pentru infrastructura de incarcare la Tesla.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat reporterilor ca Tesla va deschide cel putin inca un loc de incarcare rapida in interiorul orasului in Germania in 2020, posibil mai multe.

El a subliniat ca Tesla inca mai crede in incarcarea lenta la locul de munca si rezidentiala ca modalitate principala de incarcare a vehiculelor, dar a dorit sa ofere o optiune mai rapida.

Asa-numitul incarcator V3 permite masinilor Tesla Model 3 sa se incarce in decurs de cinci minute pentru a parcurge 120 de kilometri (75 de mile).

Modelele mai vechi Tesla ar primi actualizari de software relevante.

Factorii politici germani isi propun sa creasca cererea de masini electrice pentru a reduce emisiile.

„Avem multe de compensat in ceea ce priveste infrastructura de incarcare”, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, la eveniment.

El a reiterat angajamentele de a accelera desfasurarea punctelor de incarcare publice si a autorizatiilor pentru taxarea privata, care au impiedicat vanzarile in trecut.

Cea mai recenta legislatie pentru o recuperare ecologica dupa criza coronavirusului ofera stimulente cumparatorilor si ajuta la cresterea retelelor electrice.

Tesla a ales un loc langa Berlin pentru o noua fabrica, care va incepe sa functioneze anul viitor.