Fara taxe de roaming pentru UE. Afla de cand intra in rigoare legea

Din fericire, clientii operatorilor telecom, care se afla pe teritoriul Uniunii Europene se vor bucura de eliminarea taxtelor pentru roaming, in cazul calatoriilor efectuate in interiorul spatiului intracomunitar. Cheltuielile suplimentare, care pana acum ne dadeau batai de cap, nu ne vor mai face probleme pentru ca, cea mai noua hotarare a Consiliului European a hotarat ca, incepand cu 15 iunie 2017, taxa de roaming sa fie exclusa. Aceasta lege va acoperi 28 de tari membre ale UE; in cadrul acestei legi sunt prevazute si detaliile legate de situatia Marii Britanii, unde se va aplica legea, cel putin pana in momentul in care aceasta va iesi din Uniunea Europeana.

Potrivit acestei legi, operatorii telecom nu mai au voie sa perceapa costuri suplimentare clientilor. Cu toate acestea, legea prevede anumite limite pentru ca este destinata special celor care calatoresc, astfel ca reducerea costurilor va fi acordata calatoriilor cu o durata mai mica de 4 luni de zile, astfel ca nu se va aplica si in cazul celor care schimba resedinta.

Pentru romani, este o veste foarte buna pentru ca nu mai sunt nevoiti sa achite costuri suplimentare atunci cand calatoresc intr-una dintre statele memebre UE. Operatorii telecom au dreptul de a aplica o serie de taxe aditionale numai in cazul in care utilizatorul beneficiaza de un abonament cu trafic nelimitat sau cartela pre-paid.

Asadar, pregatiti-va sa va bucurati la maximum de vacantele dumneavoastra in afara tarii. Uniunea Europeana vine in sprijinul turistilor, care iubesc calatoriile si iubesc sa viziteze cele mai frumoase locuri ale Europei. Din 15 iunie 2017, taxa de roaming va fi eliminata de catre Consiliul European.