O gramada de detalii despre PlayStation 5

Iata tot ce stim:

Urmatoarea consola PlayStation a Sony, considerata pe scara larga ca fiind PlayStation 5, va juca atat jocuri PlayStation 5, cat si PlayStation 4. Acesta va avea un hard disk solid pentru incarcarea mult mai rapida a jocurilor si va continua sa citeasca discurile de joc fizic, in ciuda zvonurilor persistente ale producatorilor de console care se indreapta spre consolele de descarcare.

Acestea sunt doar cateva din detaliile majore prezentate intr-un set surprinzator  de raspunsuri oferite companiei Wired despre consola de jocuri Sony de generatia urmatoare.

Noua consola este deja livrata ca un kit de dezvoltare pentru dezvoltatorii de jocuri din intreaga lume, desi nu va ajunge anul acesta catre consumatori.

Spre deosebire de PlayStation 4 Pro si Xbox One X – console de jumatate de pas care ofera mai multa putere in cadrul aceleiasi generatii de console – arhitectul de sistem Sony, Mark Cerny, a declarat pentru Wired ca noua PlayStation „permite schimbari fundamentale”.

Corelate cu aceasta misiune sunt chips-urile de procesare ale noii console: un nou CPU si GPU de la AMD, capabile sa sustina trasarea cu raze – o metoda pentru a genera viziuni mai uimitoare in grafica computerelor.

In plus, noua consola va continua sa suporte PlayStation VR; poate chiar sa obtina o noua versiune a PlayStation VR, actualizata pentru a ramane cu timpul, dar Sony nu ar confirma atat de mult.

De asemenea, Sony nu a vorbit cu privire la planurile sale pentru jocurile din cloud, sau daca biblioteca dvs. de jocuri digitale PlayStation 4 s-ar putea transfera inainte in noua consola. Aceste detalii, si multe altele, vor iesi probabil pe parcursul anului urmator, in timp ce vom ajunge la lansarea urmatoarei console Sony.