Zvonurile spun ca Google inchide aplicatia de mesagerie Allo „in curand”

Cu doar cateva zile in urma, rapoartele conform carora Google Hangouts se inchide in 2020 au iesit din vedere.  In timp ce Google a clarificat orice confuzie, nu a durat mult timp pentru a aparea un alt zvon – de aceasta data, referitor la aplicatia de chat „Allo”. Potrivit 9to5Google, surse apropiate de subiect sustin ca gigantul tehnic il inchide „in curand”.

Google Allo a fost lansat initial acum doi ani, atat pentru telefoanele Android cat si pentru iOS, fiind cea de-a sasea aplicatie de mesagerie din partea companiei. Pentru a utiliza Allo, trebuie doar sa va conectati cu numarul de telefon si sa va sincronizati contul Google; acest lucru va va permite sa utilizati Asistentul Google in fereastra mesajului in timp ce vorbiti cu prietenii sau cu familia.

Raportul de la 9to5Google mentioneaza ca vestea despre inchiderea lui Allo vine aproximativ opt luni dupa ce vicepresedintele Google Chrome, Comms si Photos, Anil Sabharwal, a dezvaluit ca, compania face o pauza in investitia aplicatiei de mesagerie.

Publicatia subliniaza, de asemenea, ca nu numai ca Allo avea probleme cu functionalitate, ci ca echipa Allo a fost insarcinata sa lucreze in loc de mesajele Android – ceea ce ar fi logic, vazand modul in care compania a pus mult accent pe eforturile cu Rich Communication Services.

De asemenea, cunoscut sub numele de RCS, este menit sa inlocuiasca SMS (Short Message Service). In ultimul an, compania a anuntat ca lucreaza cu fiecare operator de transport major din lume pentru a adopta RCS sub forma de chat.

Ca si in cazul serviciului iMessage, utilizatorii vor putea primi notificari de citire si vor vedea, de asemenea, cand un mesaj este transmis in timp real. De asemenea, veti putea sa trimiteti mesaje video si audio, sa incepeti chat-urile de grup, precum si sa trimiteti imagini de inalta rezolutie.

Chats a fost de asemenea mentionata atunci cand Google a eliminat zvonurile despre Google Hangouts. Un purtator de cuvant al Google a confirmat ca, in timp ce Hangouts se inchide in viitor, nu a fost inca stabilita o anumita data – specificandu-se ca, compania este „angajata pe deplin sa sprijine utilizatorii clasici de Hangouts pana cand toti sunt migrati cu succes la Chat si Meet”.

Este posibil ca acelasi lucru sa se intample si pentru Google Allo, in special in ceea ce priveste aplicatia lansata dupa Hangouts.