YouTube lucreaza la proiectarea videoclipului pe desktop

Procesul are loc in prezent pentru un numar mic de utilizatori selectati. Caracteristica plaseaza un player video mai mic in coltul din dreapta jos al afisajului, pe masura ce defilati pagina in jos.

Daca utilizati YouTube pe telefonul smartphone, veti sti ca exista deja o caracteristica similara pentru telefonul mobil. Potrivit celor care au avut sansa de a incerca functia desktop, fereastra separata va permite sa intrerupeti si sa redati videoclipul curent sau sa treceti la urmatorul, care apare atunci cand apasati pauza.

Se pare ca nu exista nicio modalitate de dezactivare a functiei, ceea ce presupunem ca inseamna ca se detaseaza automat de playerul principal atunci cand deruleaza in jos. Puteti face acelasi lucru si pe un iPad.

Nu exista niciun comunicat oficial de la YouTube despre testarea imaginilor pe desktop, asa ca trebuie sa asteptam si sa vedem daca a fost lansat pe scara mai larga. Avand in vedere ca este deja disponibil pentru mobil si cum imbunatateste experienta utilizatorului, permitandu-va sa va bucurati de mai mult de un videoclip in timp ce cautati altele, este posibil sa il vedem si pe desktop.

Pentru cei cu desktopuri Apple care ruleaza Sierra, puteti sa activati fotografiile in imagine prin browser-ul Safari in doar cativa pasi. In primul rand, faceti clic dreapta pe videoclipul YouTube pe care doriti sa il atasati, veti vedea un meniu. Ignorati acest lucru si faceti clic dreapta din nou.

Un al doilea meniu va oferi cateva optiuni, dintre care una este „introducerea imaginii in imagine”. Faceti clic pe ea si videoclipul iese din fereastra principala si poate fi mutat in orice colt al afisajului.

De asemenea, va continua sa se afiseze daca va mutati intr-un alt browser sau alt software.