Viitorul suna bine – platile se vor face cu telefonul mobil

Intr-un context in care magazinele online au tot mai mult de castigat prin simplul fapt ca scutesc din timpul petrecut la coada caselor de marcat, pentru achitarea pretului, magazinele fizice, traditionale, s-au gandit la o varianta prin care sa ii atraga pe clienti inapoi catre metoda clasica de achizitie.

De aceea, pentru a reduce timpul petrecut la casele de marcat, au gasit o modalitate prin care, cu simpla scanare a codului de bare cu ajutorul telefonului, clientul poate achita integral pretul produsului pentru care opteaza. In felul acesta, nu mai este nevoit sa petreaca timp indelungat la coada, asteptand sa achite la casa de marcat.

Cum functioneaza plata cu telefonul

Dupa scanarea produselor, ele vor aparea pe telefon, sub forma de lista si sunt achitate la o casa speciala. Aplicatia reuseste sa scaneze produsele pentru ca este conectata la reteaua wireless a magazinului.

Principalul avantaj al acestei tehnologii este acela ca avem control asupra articolelor pe care le cumparam, pentru ca putem sa vedem oricand care este suma totala pe care o datoram. In felul acesta, putem evita situatiile jenante in care suntem nevoiti sa renuntam la unul dintre produse, pentru a ne incadra in bugetul pe care il avem la dispozitie. La casa de marcat nu exista o banda pe care sa fie plasate produsele. Consumatorul are nevoie doar de telefon, pe care il va inmana unui reprezentant al magazinului, ce il va scana. Ulterior se va face plata, iar totul este simplificat.

Specialistii vorbesc despre un interval cuprins intre 10 minute si o ora, timp scutit, timp pretios, cu care putem face multe alte lucruri. Aceasta metoda va fi adoptata mai intai ca varianta de proba, pentru a testa reactia romanilor la aceasta tehnologie, iar ulterior, in functie de rezultate, poate fi adoptata.