Utilizatorii de Android sunt mai loiali in comparatie cu iOS

Cu toate ca se discuta destul de mult de faptul ca utilizatorii de iOS sunt foarte loiali brand-ului, ultimul studiu realizat pe aceasta tema dezvaluie faptul ca utilizatorii de Android sunt mai loiali in alegerea sistemului de operare decat cei care folosesc iOS.

Loialitatea fata de marca Android a crescut din 2016 si este in prezent cea mai inalta din istoria sistemului de operare. In prezent, Android se bucura de o rata de loialitate de 91%, comparativ cu 86% detinute de iOS.

Cu doar doua sisteme de operare mobile in acest moment, se pare ca utilizatorii aleg acum unul, il invata, investesc in aplicatii si in spatiu de stocare si se tin de el.  Acum, Apple si Google trebuie sa-si dea seama cum sa vanda produse si servicii acestor baze de clienti loiali. Acest lucru poate explica de ce atat Google, cat si Apple investesc foarte mult in servicii cum ar fi aplicatii, muzica si spatiu de stocare.

De fapt, in ciuda faptului ca a vazut loialitatea marcii mai scazuta, Apple a inregistrat venituri record din servicii in noiembrie anul trecut. Acest lucru ar insemna ca firma face o treaba buna de a castiga bani din baza de clienti existenta.

In ceea ce priveste motivul pentru care Android are o loialitate mai puternica fata de marca, aceasta se datoreaza pur si simplu gamei largi de dispozitive Android de pe piata. In timp ce Apple ofera doar o mana de produse premium, dispozitivele Android ruleaza gama de telefoane de 50 de dolari de unica folosinta, pana la cele de top, cum ar fi linia de smartphone Pixel sau Galaxy S.

Chiar si acei utilizatori care doresc sa ramana intr-o anumita gama de preturi au o multitudine de optiuni de a alege de la. Acestia isi pot transfera achizitiile de aplicatii si continutul de stocare de la telefon la telefon. Un alt lucru care merita remarcat este ca, desi Android se bucura de o loialitate putin mai mare, exista inca mai multi utilizatori Android care trec la iOS decat invers.

Stim ca Android are o baza mai mare de utilizatori decat iOS, iar din cauza acelei baze mai mari, numarul absolut de utilizatori care trec la iOS de la Android este la fel de mare sau mai mare decat numarul absolut de utilizatori care trec la Android de pe iOS.