Update la Dell XPS 13

Noul model depaseste originalul!
Ei bine, Dell a reusit deja sa se extinda cu o versiune revizuita 2 in 1 a XPS 13, care este mai subtire si se poate roti in diferite parti. Sincer, chiar arata mai bine. Nu este doar un laptop convertibil excelent, ci si unul dintre cele mai bune ultraportabile pe care le puteti cumpara astazi, atat de mult incat este o concurenta puternica chiar si pentru standardul XPS 13.

XPS 13 Dell 2-in-1 este mai mult decat un insotitor al excelentului XPS 13 – in multe privinte, este continuarea. Este incredibil de subtire, impecabil conceput si suficient de puternic. Faptul ca se poate rasuci in cateva pozitii diferite este un bonus.

Este impresionant de subtire intre 11mm si 7mm, iar balamalele sale rotative se aseaza acum sub monitor. Ultimii 2 in 1 aveau niste balamale verticale urate care il faceau sa se simta mai inalt. Aceste modificari, impreuna cu alte modificari de design, au ajutat la apropierea ecranului de tastatura.

Exista un aer de rafinament in jurul XPS 13 2-in-1 greu de pus in cuvinte, dar il vei observa imediat ce il vei simti. Carcasa sa unibody din aluminiu se simte puternica si eleganta. Si desi este ceva mai greu decat modelul traditional, la 2,9 kilograme se simte in continuare usor.

Noul display de 13,4 inci arata de asemenea superb. Este putin mai inalt decat inainte, datorita raportului de aspect 16:10 si este disponibil cu rezolutie 1080p sau 4K. Ambele ecrane dispun de HDR si Dolby Vision, care ajuta la crearea continutului video acceptat de pe ecran un pic mai mult prin adaugarea unor niveluri mai ridicate de luminozitate maxima.

Singurul dezavantaj este ca nu exista nicio optiune OLED, dar aceasta este inca destul de rara pentru notebook-urile de 13 inch. Este clar ca Dell a invatat multe din problemele sale cu ultimul XPS 13 2-in-1.

Acest model nu se simte ca un downgrade de la standardul XPS 13 – versiunea anterioara care nu a fost la fel de elegant, si a fost semnificativ de slab. Acum, 2-in-1 ruleaza aceleasi procesoare Intel de generatia a zecea ca modelul traditional. Din aceasta cauza, Dell a fost nevoit sa renunte la designul sau anterior fara fani pentru a adauga un nou sistem de racire, dar cred ca compromisul merita.

2-in-1 nu a avut probleme sa tina pasul cu un volum de munca mai mare, care implica jonglarea a zeci de file de browser, aplicatii de editare a imaginilor, Spotify, Slack si Evernote.