Unde se vand calculatoare second hand?

Daca in urma cu 6-7 ani un sistem Pentium 4 decent costa cu mult peste 1000, 1500 de lei (sau 15 milioane in bani vechi, daca vreti), in 2017, un astfel de sistem (cu atat mai mult cu cat e second hand) nici macar nu trece de pragul de 300 de lei. O simpla privire peste magazinele online care vand calculatoare second hand demonstreaza acest lucru, ba chiar mai mult, arata ca pe piata au inceput sa apara si componente SH, nu numai sisteme destktop sau laptop-uri.

Diferenta intre oferta unui astfel de magazin si miile de oferte de pe site-urile mari de vanzari  o constituie principalul avantaj al oricarui magazin: cumparatorii sistemelor primesc garantie, factura si certificat de conformitate, pe cand cei care cumpara de pe marketplace-urile autohtone nu au garantia ca ceea ce au cumparat contine exact piesele pentru care au batut palma. Cu alte cuvinte, magazinele online care vand calculatoare second hand opereaza intr-un cadru legal si cinstit, plus ca ofera si garantie de 6-24 de luni, in functie de produsul achizitionat.

A nu se pune semnul egalitatii intre calculatoare la mana a doua si vechituri. Daca veti studia cu atentie ofertele, veti vedea ca multe dintre magazine comercializeaza si produse noi si performante, numai ca la preturi mai mici. E drept ca produsele respective au mai fost folosite si de catre o alta persoana, dar ele au fost testate de catre compania care le vinde si, de cele mai multe ori, functioneaza la fel de bine ca atunci cand au fost noi.