Un robot intra intr-un bar si ajuta la crearea unui cocktail

Un robot face cocktail-uri din 25 de sticle atarnate cu susul in jos de tavan.

Robo-barmanii agita cultura cafenelei si a barurilor din Coreea de Sud pe masura ce tara trece de la distantarea sociala intensiva la ceea ce guvernul numeste „distantare in viata de zi cu zi”.

Si arata bine!

Intr-o vesta personalizata si un papion, Cabo are o inaltime de sase metri, isi povesteste actiunile in timp ce sculpteaza gheata pentru un whisky in spatele barului de la Coffee Bar K din Seul.

„Vedeti asta? S-a facut o frumoasa minge de gheata. Bucurati-va de un whisky rece ”, spune el in coreeana.

Cabo si-a facut debutul in 2017, insa prezenta sa este deosebit de linistitoare acum, deoarece barul pare sa incurajeze clientii sa se intoarca la facilitatile de divertisment dupa izbucnirea coronavirusului.

„Intrucat acest spatiu este de obicei plin de oameni, clientii tind sa se simta foarte anxiosi”, a spus Choi Won-Woo, un barman uman care aduna bauturile. „Cred ca s-ar simti mai in siguranta daca robotul face si serveste gheata, mai degraba decat daca ar fi sa ne descurcam singuri.”

La cafeneaua Cafe Bot Bot, in care bratul robotului agita mojitos si alte cocktail-uri, managerul Kim Tae-wan a mai subliniat ca „drink bot” poate oferi o calitate consistenta amestecurilor lor pe care barmanii umani nu le pot face.

Clientii pareau incurajati de siguranta oferita de robotii, desi unul a subliniat o calitate critica pentru care robo-barmani nu aveau.

„Este putin dezamagitor ca nu poti vorbi cu barmanii”, a spus Moon Seong-eun, student in varsta de 21 de ani.

„Unul dintre lucrurile bune despre a merge la un bar sa bei este ca poti sa discuti despre bauturi sau despre grijile mele.”