Telefoanele Android se incarca mult mai repede decat un iPhone

Una dintre caracteristicile preferate de utilizatorii Android este cea de incarcare rapida a telefonului, in comparatie cu iPhone, fiind una dintre cele mai utile caracteristici. Cei mai multi producatori de smartphone-uri cu sistemul de operare Android folosesc tehnologia Qualcomm, astfel incat telefoanele sa beneficieze de Quick Charge.

Quick Charge de la Qualcomm este diferita de o incarcare normala, deoarece utilizeaza o combinatie diferita de detnsiune si amperi, furnizand o putere mai mare, ceea ce duce in final la o incarcare rapida. In timp ce un incarcator obisnuit de la iPhone foloseste 5 volti de 1 amp pentru un total de 5 wati, un incarcator rapid poate genera 9 volti la 1,67 amp, ajungand la un total de 15 wati. Unele incarcatoare rapide ajung si pana la 12 volti, ceea ce inseamna o viteza de incarcare de 20 de wati, foarte rapida pentru un telefon mobil.

Gestionarea modului in care Qualcomm contribuie la durata de viata a bateriei telefonului, este un lucru pe care producatorii il iau in calcul, atfel incat sa pastreze limita de siguranta a bateriei. Cu toate astea, nu toate telefoanele beneficiaza de aceasta tehnologie, ci doar anumite modele ale procesoarelor Qualcomm Snapdragon suporta modalitatea de incarcare rapida, fiind procesoare de ultima generatie pe care le puteti gasi pe dispozitivele premium emblematice.

Apple nu are caracteristica Quick Charge pentru ca nu foloseste tehnologia Qualcomm, acestia folosind doar pe cele destinate iPhone-urilor, insa cei de la Apple sunt presati de dezvoltarea unei modalitati de incarcare mai rapida, mai ales ca pana in prezent nu au adaugat nicio caracteristica speciala de incarcare a smartphone-urilor.