Senatorii vor sa stie daca TikTok este un risc pentru securitatea nationala

Pentru cei mai multi, TikTok este o platforma inocenta plina de videoclipuri dragute si / sau amuzante. Dar pentru liderii politici, este un risc potential pentru securitatea nationala.

Liderul minoritatilor din Senat Chuck Schumer si senatorul Tom Cotton (R-Arkansas) au solicitat oficial Comunitatii de Informatii sa evalueze daca TikTok si alte platforme de continut din China considerate ca reprezinta o amenintare.

„Cu peste 110 milioane de descarcari numai in SUA, TikTok este o potentiala amenintare de contrainformatii pe care nu o putem ignora”, au scris senatorii in scrisoarea lor.

Ei subliniaza ca, compania-mama TikTok ByteDance trebuie sa respecte legile Chinei si ar putea fi presata pentru a coopera cu lucrarile de informatii ale Partidului Comunist Chinez. De asemenea, sunt ingrijorati ca aplicatia ar putea fi vizata de campanii de influenta straina, cum ar fi cele desfasurate in 2016.

Si observa ca TikTok ar fi considerat ca continutul de cenzori este considerat politic sensibil la Partidul Comunist Chinez, inclusiv continut legat de protestele din Hong Kong, Tiananmen Independenta pietei, tibetana si Tiawanese si tratamentul uigurilor.

Un purtator de cuvant al TikTok a refuzat sa comenteze scrisoarea senatorilor, dar a spus: „TikTok este angajat sa fie un cetatean corporatist de incredere si responsabil in SUA, care include colaborarea cu Congresul si toate agentiile de reglementare relevante”.

Senatorii nu se preocupa singuri de TikTok si alte companii detinute din China. La inceputul acestei luni, senatorul Marco Rubio (R-Florida) a cerut ca ByteDance achizitionarea de Musical.ly sa fie revizuita in lumina acuzatiilor de cenzura.

SUA a adaugat recent opt ​​companii tehnologice in „lista de entitati”, pe lista neagra in temeiul drepturilor omului, iar cand administratia Trump a sugerat reducerea restrictiilor asupra Huawei, Congresul a dat inapoi.