Se lanseaza Huawei P30 si P30 Pro in 26 martie

Huawei a confirmat acum ca smartphone-urile P30 si P30 Pro vor fi lansate la Paris in 26 martie. Compania a incercat mai devreme o lansare la sfarsitul lunii martie, dar a confirmat acum data corecta de lansare. Seria Huawei P30 va fi lansata la un eveniment de la Paris, iar anuntul vine cu un videoclip criptic care a provocat capabilitatile camerelor de telefoane. Pe baza videoclipului, putem specula ca seria Huawei P30 va veni cu un sistem de zoom optic fara pierderi care va va permite sa faceti fotografii macro de si mai buna calitate.

Huawei Mobile a anuntat pe Twitter ca seria Huawei P30 va fi lansata pe 26 martie, la un eveniment de la Paris. Tweet-ul este insotit de un video de teaser care arata diferite monumente din Paris, urmate de o fotografie a fiecaruia. Monumentele afisate in tweet includ Turnul Eiffel, Arcul de Triumf si Notre-Dame. Toate fotografiile acestor monumente sunt urmate de un zoom care sugereaza capabilitatile de zoom optic fara pierderi. Acest teaser se coroboreaza cu scurgerile din trecut care sugereaza ca Huawei P30 Pro va include probabil un hardware de imagine pentru a facilita zoom-ul optic fara pierderi.

Seria Huawei P30 este de asteptat sa fie compusa din doua telefoane – Huawei P30 si Huawei P30 Pro. Telefoanele vor avea o crestatura in forma de dewdrop in fata. Huawei P30 va avea o configuratie tripla a camerei pe spate, in timp ce modelul P30 Pro va avea un set de camere cu patru cadre pe spate. Senzorii vor fi aliniati vertical, insotiti de un modul flash cu LED-uri duale. Butoanele de volum si de alimentare sunt amplasate pe marginea dreapta, iar senzorul de amprenta este incorporat sub afisaj.

Potrivit diferitelor barfe si zvonuri, telefoanele smartphone-uri Huawei P30 si P30 Pro vor avea ecrane OLED de sport, cu un stil waterdrop si senzori optici de amprenta digitala. De asemenea, telefoanele vor fi alimentate de HiSilicon Kirin 980 SoC. Se spune ca Huawei P30 vine cu un panou OLED de 6,1 inch cu memorie RAM de 8 GB, in timp ce Huawei P30 Pro va avea un afisaj de 6,5 inch, cu memorie RAM de 12 GB. Se spune ca Huawei P30 are un maxim de 40 de megapixeli si suport pentru zoom fara pierderi de 5x. In partea din fata, este de asteptat sa aiba o camera de 24 de megapixeli.