Scurt interviu cu firma de curatenie Urgent Curat

 

Scurt interviu cu firma de curatenie Urgent CuratMasurile de precautie care au devenit necesare ca urmare a COVID 19 au impus necesitatea igienizarii mediilor la locul de munca si birouri – vorbim despre acest subiect cu expertii in curatarea birourilor, Urgent Curat.

Urgent Curat este o firma de curatenie care opereaza in zona Bucurestiului, dar si a Ilfovului de mai bine de un deceniu. Datorita echipamentelor tehnologice de ultima generatie si actualizarii constante a tehnicilor si metodelor de lucru, Urgent Curat este capabila sa ofere solutii personalizate si de baza pentru a satisface nevoile fiecarui client in parte.

Curatare, Igienizare si Dezinfectare reprezinta acelasi lucru?

Igienizarea este o operatie diferita de curatarea obisnuita si, in acelasi timp, difera de dezinfectie. Desi in limbajul comun acesti termeni sunt folositi ca fiind sinonime, in realitate se refera la concepte diferite.

Curatarea nu este altceva decat setul de operatii mecanice sau direct manuale, care se efectueaza cu scopul de a elimina asa-numita murdarie vizibila: grasime si praf. Pentru a efectua o curatare, aveti nevoie de apa si detergenti.

Cand vorbim despre medii de igienizare, ne referim la procedura prin care sunt eliminati contaminantii si bacteriile care nu pot fi indepartate prin operatiile traditionale de curatare. Igienizarea efectuata intr-un mod adecvat si eficient necesita utilizarea unor produse speciale de curatat cu ajutorul carora sarcina microbiana poate fi mentinuta in cadrul standardelor cerute, tinand seama nu numai de caracteristicile mediului, ci si de modul in care aceste produse sunt folosite. De exemplu, un birou are nevoi diferite fata o casa privata.

Dezinfectarea implica utilizarea dezinfectantilor, nu numai de tip chimic, ci si de natura fizica (caldura prin aburi este cel mai clasic dintre exemple in acest sens). Aceasta actiune elimina bacteriile si virusii in proportie de 99.9%.

Cum vedeti acum partea aceasta de igienizare si dezinfectarea a mediului?

Este clar ca igiena mediului, desi a fost intotdeauna importanta, si-a asumat o importanta mai mare de cand Covid 19 s-a raspandit in intreaga lume cu toate riscurile consecvente din punct de vedere al infectiei. Trebuie luate cele mai strice masurile de precautie pentru toate acele medii frecventate de un numar mare de oameni, cum ar fi locurile publice si supermarketurile, dar si magazine, pub-uri, birouri, centre comerciale, pizzerii, restaurante, baruri si asa mai departe. Toate acestea sunt locatii caracterizate de un numar mare de bacterii si virusi, si din acest motiv necesita nu numai efectuarea activitatilor de curatare si igienizare de baza, ci si proceduri frecvente pentru dezinfectarea tuturor suprafetelor.

Cum vedeti lumea dupa terminarea pandemiei?

Lumea post-Covid necesita un nivel foarte ridicat de atentie, nu numai in ceea ce priveste distantarea sociala si utilizarea mastilor, ci si pentru standardele de igiena: spalarea mainilor cu apa si sapun ar trebui sa fie o regula primordiala, la fel si atentia sporita a locurilor frecventate.

In momentul actual, publicul nostru business caruia ii oferim serviciile de curatare birouri este din ce in ce mai mare si se cunoaste ca antreprenorii au inceput sa puna accent pe serviciile profesionale de curatare birouri. Cu toate acestea, memoria colectiva este de scurta durata, deci este posibil ca dupa incheierea pandemiei lucrurile sa revina la normalitate.