Samsung Note 9 poate fi primul telefon cu amprenta digitala integrata

Galaxy S9 si S9+ sunt cele mai pute smartphone-uri create de Samsung, insa modelul Note 9 poate fi si mai bun. Conform informatiilor, acestea vizeaza intregrarea senzorului de amprenta digitala in ecranul telefonului. Presiunea vine si din partea competitorilor care au dezvoltat tehnici din ce in ce mai avansate pentru a debloca telefonul. Spre exemplu, iPhone X a intrat in recunoasterea faciala 3D, pe cand ultimele modele de la Samsung, desi beneficiaza de recunoastere faciala si alte facilitati, acestea sunt in varianta 2D.

Producatorii chinezi de la Vivo sunt cei care au aplicat deja metoda de integrare a amprentei in ecran, astfel ca viitorul securitatii biometrice de pe telefoane ar putea sa nu mai implice amprenta, ci doar recunoasterea faciala. Cu toate ca amprenta digitala este preferata de unii utilizatori, aceasta este ceva mai lenta comparativ cu metoda de recunoastere faciala, potrivit specialistilor care au analizat mai multe modele de smartphone-uri de ultima generatie.

Se zvoneste ca modelul Note 9 va fi lansat abia in toamna, asta inseamna ca echipa de dezvoltare are suficient timp pentru a decide daca vor renunta la spatiul dedicat senzorului de amprenta si il vor integra in ecran sau nu. Aceasta metoda poate face loc de extinderea altor componente ale dispozitivului, precum o baterie mai mare.