S-a lansat cardul Apple in America

Gigantul Apple a lansat noul sau card de credit, extrem de asteptat. Apple Card este dedicat clientilor din SUA, iar acestia vor putea aplica pentru un Apple Card prin intermediul aplicatiei Wallet. Platile se vor putea efectua inainte de livrarea cardului Apple in format fizic.

Alimentat de Goldman Sachs si Mastercard, cardul va functiona atat pe post de card de credit traditional, cat si prin Apple Pay oriunde este acceptata plata Mastercard. In loc de puncte, care sunt favorizate de multi dintre utilizatorii de carduri de credit de astazi, Apple Card ofera o parte din bani inapoi pentru diferite achizitii.

Apple Pay ofera 2% din achizitii si 1% pentru cumparaturile non-Apple Pay. In plus, achizitiile de la Apple sunt rasplatite cu 3% inapoi, ceea ce va favoriza cumpararea de hardware Apple si alte echipamente. Reprezentantii Apple sustin ca procentul de 3% se va intoarce inclusiv pentru achizitiile prin aplicatiile Uber si Uber Eats.

Cardul este proiectat sa fie mai transparent in ceea ce priveste dobanzile si taxele. Nu suporta comisioane anuale, comisioane in avans sau taxe de intarziere. Informatiile despre taxele si interesele utilizatorului sunt afisate clar in aplicatie, iar tarifele sunt codate in culori pentru o intelegere mai usoara.

Dincolo de integrarile Wallet si Apple Cash, clientii pot trimite text pentru asistenta prin iMessage si vizualiza locatiile tranzactiilor din Apple Maps. „Suntem incantati de interesul coplesitor pentru Apple Card si de primirea sa pozitiva”, a declarat Jennifer Bailey, vicepresedintele Apple Pay. „Clientii ne-au spus ca le place simplitatea Apple Card si cum le ofera o viziune mai buna a cheltuielilor lor.”

Apple ofera toate avantajele de confidentialitate clientilor sai. Compania Apple nu va stii de unde a cumparat un utilizator, iar Goldman Sachs nu va impartasi sau vinde date unor terti pentru marketing si publicitate, spune compania. De asemenea, cardul fizic nu isi afiseaza numarul fix pe fata cardului, care este stocat pe banda neagra si este accesibil prin aplicatie, daca este necesar. De asemenea, nicio semnatura nu este necesara.

Cardul va fi disponibil pentru clientii din S.U.A. cu un iPhone 6 sau o versiune superioară cu iOS 12.4.