Problema noilor telefoane pliabile

In timp ce telefoanele pliabile genereaza zgomote majore si sunt anuntate ca viitorul designului smartphone-ului , acestea au cateva probleme. Preturile ridicate nu sunt neobisnuite pentru noile directii din tehnologie, iar majoritatea adoptatorilor inteleg acest lucru, dar dovada ca smartphone-urile pliabile au o problema majora de durabilitate se monteaza rapid. Pentru a inrautati situatia, telefoanele pliante se dovedesc a fi extrem de dificile si costisitoare de rezolvat.

Lansarile intarziate , stocurile limitate , ecranele crapate si zgariate si problemele de reparatie palesc din aspectul stralucitor al acestei categorii de smartphone-uri emergente. Se pare ca producatorii s-ar fi grabit sa plieze telefoanele pe piata inainte de a fi gata. Marea intrebare este aceasta: Sunt suficient de mari aceste probleme incat sa nu cumparati un telefon pliabil?

Ecranele pliabile prezinta probleme majore de durabilitate

Intrebarea cat de durabila poate fi un ecran pliabil a fost atarnata peste primul val de dispozitive lansate. Nu dupa mult timp, primul lot de unitati Samsung Galaxy Fold a aparut cu probleme legate de ecran. Samsung a dat vina pe faptul ca utilizatorii au indepartat un strat protector important, pe care acestia l-au confundat cu folia din fabricatie.

De la relansare, Samsung a vandut aproximativ 500.000 de modele Galaxy Fold. Desi au existat cateva rapoarte despre problemele pe care le prezinta Fold, se pare ca Samsung a remediat defectele majore. S-ar putea sa fiti in continuare precauti, avand in vedere ca este destul de timpuriu – majoritatea proprietarilor au avut dispozitivul doar mai putin de sase luni – dar a fost suficient timp pentru a-i converti.

Cu un design retro inteligent si un factor de forma diferit de cel de la Galaxy Fold, Motorola Razr  i-a incantat pe toti, dar a fost pus la indoiala in prima runda de rapoarte din cauza unui mecanism de balamare nelinistitor, zgomotos. Orice idee in care am putea sa ne relaxam si sa avem incredere intr-o noua versiune de telefoane pliabile a fost imediat eliminata. Prima runda de recenzii a raportat ecrane denivelate si probleme legate de balamala, desi cea mai mare problema a fost intalnita la stratul superior, care parea sa se desparta de ecran si sa produca o fisura in mijlocul afisajului, dupa doar o saptamana de utilizare.