Pregatiti-va pentru viteza 5 G – Samsung Galaxy S10 5G a ajuns in America

Pentru cea de-a 10-a aniversare a smartphone-urilor Samsung Galaxy, cel mai important smartphone din acest an, in afara de experimentul Samsung Galaxy Fold, nu este Galaxy S10 Plus, ci Galaxy S10 5G.

Ce este exact 5G? Este tehnologia retelei mobile de generatia a cincea, urmand 4G LTE, si promite viteze mult mai rapide ale datelor si o latenta mai mica. Desi nu exista inca numeroase retele 5G, se asteapta ca transportatorii din S.U.A. sa creasca implementarea in 2019 pana in 2021, desi este putin probabil sa vedem curand o acoperire la nivel international.

Samsung Galaxy S10 5G este acum disponibil in S.U.A.

Este un dispozitiv urias si scump. Desi tehnologia 5G nu mai este o necunoscuta, inca se fac experimente in multe orase din S.U.A. cu aceasta tehnologie. S10 5G a fost lansat pentru prima data in Coreea de Sud pe 5 aprilie, iar din aprilie este disponibil in S.U.A. Exista doua variante oferite spre vanzare: una cu o capacitate de stocare de 256 GB si una de 512 GB. Versiunea de 256 GB costa 1.300 $, iar versiunea de 512 GB este de 1.400 $.

Specificatii

Telefonul impartaseste multe dintre aceleasi specificatii ca si Galaxy S10 Plus, pe care compania le-a anuntat alaturi de Galaxy S10 si un Galaxy S10e mai ieftin, dar exista un ecran masiv de 6,7 inci, in loc de cel de 6,4 inci de pe Plus. Samsung a reusit, de asemenea, sa mentina dimensiunea modelului S10 5G aproape la fel ca si cea a lui Galaxy Note 9, ceea ce reprezinta o performanta impresionanta obtinuta prin micsorarea cadrelor prin noua tehnologie de afisare a camerei.

Modelul Galaxy S10 5G este diferit, nu doar in marime fata de restul gamei S10, ci si pentru ca are logo-ul 5G pe spate. Mai important, are o a patra camera in spate. Obiectivele ultra-unghiulare, telefotografice si standard care sunt prezente pe modelele S10 si S10 Plus sunt asociate cu o a patra camera de tip Time to Flight (ToF) de pe modelul S10 5G pentru a capta cu precizie datele de adancime 3D.

Aceasta camera ToF este prezenta si pe partea din fata langa camera foto standard de 10 megapixeli. Samsung a spus ca acest lucru va permite experiente de realitate augmentate, care sunt posibile numai prin 5G, desi nu s-au aratat exemple concrete despre cum ar putea arata acest lucru.