Poate ca telefonele nu inregistreaza, insa asculta

Cu toate ca cercetarorii afirma faptul ca telefoanele nu inregistreaza, un grup de cadre didactice din domeniul stiintelor informatice a condus un experiment care a testat peste 17.000 dintre cele mai populare aplicatii Android pentru a determina daca vreunul dintre acestia a inregistrat audio de la microfonul telefonului. Unele dintre aceste aplicatii erau Facebook si peste 8000 de alte aplicatii capabile sa trimita informatii platformei sociale.

Din setul de aplicatii testate, mai mult de jumatate au avut permisiunea de a accesa camera si microfonul dispozitivului, potrivit raportului, ceea ce ar permite conversatiile pe care le aveau in timp ce aplicatia a fost deschisa pentru a fi inregistrata. Utilizand un program automatizat ca metoda de interactiune cu aplicatiile de pe dispozitive, tot traficul creat a fost analizat si cercetatorii au stabilit ca nu au fost trimise fisiere audio catre niciun domeniu terta parte.

Cercetatorii au mentionat rapid limitarile studiului si nu au facut niciodata o afirmatie definitiva conform careia aplicatiile dvs. nu va asculta in secret. Deoarece un sistem automatizat a fost folosit pentru a testa aplicatiile, rezultatele pot fi diferite de ceea ce ar intalni un om. Sistemul automatizat nu a putut, de asemenea, sa se conecteze la aceste aplicatii. Dar, cercetatorii au observat altceva funky, potrivit Gizmodo. Mai multe aplicatii au inregistrat inregistrari video si capturi de ecran ale a ceea ce faceau oamenii. Aceste capturi de ecran au fost apoi trimise catre alte domenii terte.

Astfel, incercand sa dezvaluie o teorie a conspiratiei, cercetatorii au reusit sa creeze o situatie pregatita de alta pentru a-si lua locul. Si fara a fi usor de recunoscut de la companii ca ecranul dvs. poate fi inregistrat, aceasta noua teorie poate persista destul de puternic.