Pastrati o casa stralucitoare cu aceste tehnici de curatare ale aparatelor

Pastrarea curata a casei si a zonelor cu trafic intens nu necesita niciun fel de eleganta, este o chestiune de a sti unde si cum sa faci curatenie. Doar pentru ca ceva pare curat la suprafata nu inseamna ca este de fapt suficient de curat pentru a manca.

Cuptoare cu functie de autocuratare
Un ciclu de autocuratare a cuptorului este una dintre cele mai utile functii pentru economisirea timpului. Cuptorul foloseste caldura naturala pe care o produce pentru a curata cuptorul cu temperaturi de gatit mai mari decat cele normale. Unele cuptoare se pot incalzi la aproximativ 880 de grade in timpul ciclului de curatare. La aceasta temperatura ridicata, orice tip de deversare sau resturi alimentare din interiorul aparatului va incepe sa se descompuna, lasand o cantitate mica de cenusa pe care o puteti sterge cu usurinta cu o carpa umeda.

Timpul necesar pentru a curata poate depinde de cat de mult incercati sa curatati, dar de la una la trei ore dureaza de obicei. In functie de modelul cuptorului, este posibil sa doriti sa luati in considerare indepartarea rafturilor in prealabil daca acestea nu sunt adecvate pentru autocuratare. Un raft din otel inoxidabil se poate deteriora in timpul procesului de curatare.

Cuptoare autocurate cu abur
Ati ghicit – acelasi principal de curatare a cuptorului cu puterea aburului. Un ciclu de curatare cu abur va permite sa eliminati rapid scurgerile minore de alimente la temperaturi mult mai scazute comparativ cu ciclul standard de autocuratare. Incepeti prin a turna o cana de apa in fundul cuptorului – asigurandu-va ca cuptorul este deja racit. Apoi inchideti usa si selectati setarea de curatare cu abur. Acest lucru va dura aproximativ 30 de minute pentru a se rupe si a slabi restul de grasime si murdaria ramasa in cuptor. Odata ce ciclul a parcurs tot drumul, stergeti orice umezeala suplimentara cu o carpa.

 

Masini de spalat vase cu ciclu de igienizare
Am discutat despre mentinerea curate a suprafetelor bucatariei si a rufelor, dar ce zici de farfuriile si vasele pe care le consumi? Masina de spalat vase isi asuma responsabilitatea de a curata in mod corespunzator toate farfuriile, ustensilele, vasele de sticla, tigaile, foile de copt – lista continua. Tot ce intra trebuie sa iasa nepatat si lipsit de bacterii. Cu articolele care intra in mancarea dvs., acestea necesita putina ingrijire suplimentara atunci cand vine vorba de curatare.

In acelasi mod in care doriti sa pastrati o masina de spalat curata, intretinerea de rutina a masinii de spalat vase este la fel de importanta. Verificati filtrul din partea de jos a masinii de spalat vase pentru resturi sau resturi de alimente lipite. Aveti grija si la bratele de pulverizare – o acumulare de orice fel poate afecta puterea si performantele de curatare ale aparatului dumneavoastra.

Daca modelul dvs. de masina de spalat vase are o optiune specifica de autocuratare, aveti noroc. Daca nu, nu exista motive de ingrijorare – pur si simplu efectuati un ciclu de igienizare pentru a scapa de orice miros si pentru a curata interiorul masinii de spalat vase.

Si nu uitati tehnica de bicarbonat de sodiu si otet. Puteti scoate cu usurinta raftul inferior pentru a accesa canalul de scurgere si a elimina resturile de alimente. Apoi, luati bicarbonatul de sodiu si presarati aproximativ o ceasca pe fundul aparatului si rulati apa fierbinte sau ciclul de igienizare.

Pare destul de simplu, dar mentinerea curata a suprafetelor si a aparatelor este cel mai bun mod de a va asigura o casa curata. Cheia unei case fericite incepe cu o casa curata.