Oamenii de stiinta au scanat cu ajutorul RMN un Atom

Tehnologia spitalului, utilizata in mod obisnuit pentru a identifica afectiunile umane, a capturat probabil cea mai mica imagine de rezonanta magnetica din lume.

Pe masura ce dispozitivele noastre devin mai mici si mai sofisticate, la fel si materialele pe care le folosim pentru a le face. Asta inseamna ca trebuie sa ne apropiem de ingineri de materiale noi.

Tehnicile de microscopie diferite permit oamenilor de stiinta sa vada secventele genetice nucleotidice cu nucleotide in celule pana la rezolutia atomilor de cuplu, asa cum se vede intr-o imagine microscopica a fortei atomice.

Tehnica se bazeaza pe aceeasi fizica de baza din spatele modelului R.M.N., precum scanarile efectuate in spitale.

Atunci cand medicii doresc sa detecteze tumori, sa masoare functia creierului sau sa vizualizeze structura articulatiilor, ei angajeaza un imens R.M.N. masinile care aplica un camp magnetic peste corpul uman.

Aceasta distruge temporar protonii care se rotesc in nucleul fiecarui atom din fiecare celula. Un puls scurt, ulterior, de energie de radiofrecventa determina protonii sa se roteasca perpendicular pe puls. Ulterior, protonii revin la starea lor normala, eliberand energie care poate fi masurata de senzori si transformata intr-o imagine.

Dar, pentru a aduna suficiente date de diagnostic, spitalul traditional trebuie sa scaneze miliarde si miliarde de protoni in corpul unei persoane, a declarat Christopher Lutz, fizician la IBM. Deci el si colegii sai au hotarat sa impacheteze puterea unui director general. masina in varful unui alt instrument specializat, cunoscut sub numele de microscop de scanare pentru a vedea daca ar putea scana atomi individuali.

Transistoarele actuale reprezinta mii de atomi largi si trebuie sa porneasca si sa opreasca pentru a stoca un singur bit de informatii intr-un computer. Abilitatea de a coraliza atomii individuali ar putea creste drastic puterea de calcul si ar permite cercetatorilor sa abordeze calcule complexe, cum ar fi prezicerea modelelor meteorologice sau diagnosticarea bolilor cu inteligenta artificiala.

Mutarea unui atom dintr-o locatie in alta intr-un compozit ar putea, de asemenea, sa se schimbe si sa conduca la dezvoltarea de noi atomi.

Tehnica ar putea ajuta, de asemenea, oamenii de stiinta sa studieze modul in care proteinele se desfac si dezvolta noi medicamente care se leaga de curbele specifice intr-o structura biologica.