O noua versiune de Windows

One YouTuber a pus la punct o scurta prezentare video a ceea ce poate arata o versiune 2018 a Windows XP, completata cu caracteristici moderne, plasata pe stilul clasic al sistemului de operare mai vechi. Este vorba de proiectarea unui sistem de operare cu aspectul curat si optiunile de design fluent ale sistemelor de operare mai moderne ale Microsoft, cum ar fi Window 10, dar cu palete de culori si machete mai asemanatoare cu Windows XP.

O imbinare reusita a elementelor de interfata transparenta ale Windows 10 cu paleta de culori a versiunii XP originale. Intregul videoclip realizat pe aceasta baza a avut atat de mult succes, incat multi comentatori au ridicat problema daca Microsoft ar putea lansa o noua tema pentru Windows 10, care sa permita utilizarea unui astfel de tip de arta si a layout-ului cu Windows 10.

Acesta nu este primul concept a unui potential sistem alternativ modern pe care le regasit in videoclipurile din online. Cu doar cateva luni in urma, a fost lansat un videoclip al unui „Windows 11” conceptual, care arata chiar mai curat decat ideea retro-viitor XP. Ea imprumuta de asemenea elemente din Windows 10, dar simplifica interfata utilizator si introduce elemente vizuale pentru a imbunatati caracteristicile cum ar fi rapoartele meteorologice care pot trece intre interfete si ferestre.

Desi nu putem promite ca veti gasi unul care va va face PC-ul Windows 10 sa arate si sa se simta ca Windows XP sau Windows 11, Microsoft are unele teme disponibile in magazinul sau – unele gratuite, unele necesitand plata.