Noul update de la Chrome

Noua actualizare a Chrome ofera un avantaj primar asupra controalelor de confidentialitate si siguranta.

Google Chrome a revenit cu o noua actualizare care ar trebui sa-i intereseze pe utilizatorii care apreciaza confidentialitatea, precum si pe cei cu file dezordonate.

Conform blogului oficial Google Chrome, Chrome 83 aduce in primul rand o multime de noi controale de confidentialitate care nu pot fi extrem de interesante pentru majoritatea oamenilor, dar ar putea fi pe placul oamenilor care acorda multa atentie asupra site-urilor web care colecteaza date.

Acestea includ controale simplificate pentru care site-urile web pot utiliza cookie-uri, ce date sunt partajate in contul dvs. Google pe mai multe dispozitive si care site-uri pot accesa camera si microfonul. Oh, da, si posibilitatea de a sterge istoricul de navigare a fost mutat in partea de sus a meniului de confidentialitate.

Exista, de asemenea, o noua caracteristica „Verificare de siguranta” care a fost adaugata in meniul de setari. Daca efectuati aceasta verificare, Chrome va va spune daca oricare dintre parolele stocate au fost compromise intr-o incalcare a datelor.

Ultimele doua actualizari notabile pe care le vom acoperi sunt modificarile la file si extensii. Google isi desfasoara lent capacitatea de a grupa filele in categorii etichetate, despre care stim de ceva timp.

Extensiile vor fi, de asemenea, grupate intr-un nou meniu derulant la care este accesat facand clic pe pictograma unei piese de puzzle din coltul din dreapta sus.

Daca nu sunteti sigur ce versiune de Chrome executati, faceti clic pe cele trei puncte din coltul din dreapta sus al ferestrei browserului. Derulati in jos la „Ajutor” si dati clic pe „Despre Google Chrome”. Veti fi dus intr-un meniu cu optiunea de a verifica actualizarile. Dupa ce ati descarcat orice actualizari noi, trebuie sa inchideti browserul si sa il reporniti.

Et voila. Bucurati-va de versiunea dvs. usor noua de Chrome si asigurati-va ca modificati parolele daca au fost sparte.