Motive simple pentru a utiliza o banda de alergare

banda de alergat

Zona cu benzi de alergare a unei sali de fitness este intotdeauna foarte ocupata, asta datorita beneficiilor numeroase pe are alergatul le ofera si de care toti cei care fac sport sunt constienti. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa alergati pe banda:

  1. Alergatul ajuta sanatatea cardiovasculara

Indiferent daca mergem sau alergam, lucram cel mai important muchi: inima noastra. Cresterea ritmului cardiac pe durata unui antrenament va imbunatati sanatatea si rezistenta cardiovasculara. Monitorizarea acestor valori se face fie prin mecanismul benzii de alergat(daca exista) sau folosind un ceas smartwatch.

  1. Ardeti calorii

Daca purtam o greutate medie, vom arde aproximativ 100 de calorii pentru fiecare mila de alergare. Viteza nu conteaza.

  1. Programe de antrenament variate

Programele de antrenament care ne permit sa ne schimbam viteza sau sa ne desfasuram pe o suprafata inclinata pot face o sesiune mai dificila si mai interesanta.

  1. Imbunatatirea tonusului muscular

Alergatul lucreaza toti muschii si ajuta la intarirea si definirea acestora. Fie ca vorbim de picioare, fese, brate sau abdomen, alergatul ofera numeroase avantaje in ceea ce priveste antrenamentul acestor grupe.

  1. Suprafata cu impact redus

Suprafata benzii de alergare este plana si previzibila. Banda de alergat moale ofera o suprafata mai buna decat un beton sau un asfalt, asa ca o sa va puteti proteja articulatiile si va veti bucura de beneficii si de conditii sigure de antrenament.

Ne place sa alergam, dar drumurile si trotuarele pot fi inegale, soferii inactivi si obstacolele meteorologice pot fi de multe lor destul de incomode. Cu o banda de alergare electrica instalata acasa sau in sala de sport puteti sa va bucurati de beneficiile alergatului si sa faceti din asta o activitate foarte atractiva.

Leave a Reply