Microsoft revine la vechiul design pentru aplicatia Skype

Intr-o postare recenta  pe blog, Microsoft a oferit o privire asupra interfetei Skype. Daca ar fi trebuit sa rezumam notiunile de baza ale noii strategii Microsoft pentru Skype, atunci putem observa ca aceasta se intoarce la elementele de baza. In ultimii ani, Microsoft a adaugat o multime de caracteristici noi in Skype. Unele dintre ele au fost bine primite, in timp ce altele pur si simplu nu au prins. Cu aceasta noua actualizare, Microsoft incearca sa elimine cateva caracteristici  nefolositoare  si sa se concentreze pe caracteristicile de comunicare de baza ale Skype.

Una dintre caracteristicile pe care va trebui sa le spunem la revedere este Skype Highlights. Potrivit postarii pe blog, caracteristica Snapchat-like „nu a rezonat cu majoritatea utilizatorilor”, asa ca, impreuna cu Capture, va fi eliminata.

O utilizare simpla
Indepartarea functiilor Highlights si Capture ambele servesc unui scop mai mare, in afara de simpla stergere a caracteristicilor nepopulare. Unul dintre scopurile clare ale acestei actualizari este simplificarea Skype si curatarea interfetei UI. Pe frontul mobil, aceasta inseamna ca aplicatia va avea doar trei butoane din partea de jos a aplicatiei: Chat, Apeluri si Contacte.

Echipa spune ca spera ca aceste modificari vor face aplicatia mai usoara de navigare, mentinand in acelasi timp caracteristicile de comunicare de baza pe care le asteapta utilizatorii de la Skype.

Dincolo de aceasta, Microsoft face cateva modificari la optiunile de personalizare ale aplicatiei. In plus fata de o noua tema Dark, compania introduce si o dispozitie clasica cu schema de culoare albastra standard a lui Skype. Blogul mentioneaza, de asemenea, ca echipa a decis sa elimine unele dintre optiunile decorative ale Skype, pentru a mentine concentrarea asupra domeniilor de comunicare.

Daca doriti sa verificati aspectul nou al Skype, este disponibil in prezent pe desktop si aplicatii mobile.