Microsoft lanseaza Surface Book 3 cu noi optiuni GPU Nvidia, pana la 32 GB RAM si SSD-uri mai rapide

Microsoft lanseaza astazi Surface Book 3, cu o promisiune mare de 50% mai multa performanta decat predecesorul sau de mai bine de doi ani in urma. De aceasta data nu exista modificari majore de design si vor exista in continuare doua optiuni de dimensiune: un model de 13,5 inci sau versiunea mai mare de 15 inci. Este dezamagitor sa nu vezi nicio modificare a designului, dar exista cateva schimbari importante sub capota, care ar trebui sa imbunatateasca performantele.

Surface Book 3 va fi livrat cu cele mai noi procesoare Intel 10th Gen, cu modelul de baza de 13,5 inci incepand de la 1.599 dolari pentru un Core i5 quad-core, iar versiunea de 15 inch utilizand un procesor Core i7 quad-core cu pret incepand de la 2.299 USD. In timp ce cel mai de baza model de 13,5 inci va include graficele integrate Iris Plus de la Intel, va exista o optiune pentru a trece la un model Max-Q Nvidia GeForce GTX 1650 (incepand de la 1.999 USD). Modelul de 15 inci este livrat cu un GTX 1660Ti sau businesses ce se poate actualiza la un Quadro RTX 3000 GPU incepand de la 3.499 USD.

„Pentru designerii si profesionistii care au nevoie de energie, adaugam Nvidia Quadro RTX 3000”, explica Robin Seiler, vicepresedinte corporativ al managementului de programe pentru dispozitivele Microsoft, intr-un interviu acordat The Verge. Acest lucru este conceput pentru a viza profesionisti care lucreaza cu instrumente precum obiecte 3D sau software de proiectare CAD care necesita puterea Quadro GPU pentru a reda obiecte. „Instrumente precum Solidworks, atunci cand le redati, reduc timpul de redare cu aproximativ 50 la suta”, adauga Seiler.

De asemenea, Microsoft a concentrat Surface Book 3 pe performanta jocurilor de aceasta data. „Cand am revizuit Book 2, am descoperit ca nu va ramane complet incarcat in timpul jocului atunci cand a fost conectat, din cauza limitarilor incarcatorului de 102 W care a fost livrat cu modelul de 15 inch”.  Incarcatorul a fost actualizat la unul de 127 W pe modelul de 15 inch.

Book 3 nu este livrata cu cele mai recente carduri mobile GeForce RTX de la Nvidia. Dar GTX 1600Ti ar trebui sa fie suficient de bun pentru a rula cele mai noi titluri Xbox Game Pass la 60fps cu rezolutie 1080p.