Magazinele Apple sunt blocate din cauza ofertei de inlocuire a bateriei

Magazinele de vanzare cu amanuntul din Apple se lupta sa faca fata unui val de clienti care doresc sa-si revigoreze iPhone-urile cu o procedura speciala de inlocuire a bateriilor.

Apple a redus drastic pretul pentru o baterie proaspata ca urmare a descoperirii ca a fost incetinita intentionat performanta iPhone-urilor cu baterii mai vechi. In saptamanile de atunci, o parada fara sfarsit a clientilor care detineau iPhone a trecut prin magazinele Apple, aruncand haos in experienta de cumparaturi atenta, orchestrata, a companiei.

La unele magazine, asteptati ore pentru a vedea un tehnician, sau ceea ce Apple numeste un „Genius. Multe magazine au instalat sisteme asemanatoare triajelor, cu statii sau mese dedicate pentru a ajuta oamenii care doresc inlocuirea bateriilor.

Cresterea fara precedent a vizitatorilor a lasat magazinele Apple fara baterii de schimb in stoc. In loc sa inlocuiti bateria in aceeasi zi, magazinele trebuie sa comande baterii si sa contacteze clientii atunci cand ajung, de obicei aproximativ o saptamana mai tarziu.

Si mai rau, angajatii magazinului Apple spun ca multe dintre bateriile de schimb se adreseaza utilizatorilor care nu au nevoie de o baterie noua si pentru care inlocuirea bateriei nu va accelera vechiul lor iPhone.

Bateriile iPhone 6 Plus nu vor fi livrate pana in martie sau aprilie, deoarece telefonul nu mai este fabricat, potrivit unui memoriu intern pe care MacRumors l-a vazut pentru prima data. Exista, de asemenea, o asteptare de doua saptamani pentru bateriile de inlocuire iPhone 6 si iPhone 6S Plus.