Incetati sa urmariti punctele de control la Waze

Departamentul de Politie din New York ar dori ca Google sa nu mai monitorizeze locatiile de control.

De-a lungul weekendului, departamentul a trimis o scrisoare de incetare si dezintegrare catre Google printr-o caracteristica in aplicatia Waze care marcheaza locatiile politiei. Potrivit acestor stiri, NYPD este in mod special preocupat de listarea punctelor de control ale politiei DWI.

Potrivit scrisorii, departamentul de politie sustine ca „va urmari toate caile de atac pentru a impiedica postarea in continuare a informatiilor iresponsabile si periculoase”.

Aplicatia Waze, o aplicatie de cartografiere care se bazeaza pe conditii de conducere detaliate, a fost achizitionata de Google pentru aproximativ 1 miliard de dolari in 2013. Aplicatia a urmarit mult timp acest tip de informatii. Utilizatorii pot raporta locatia ofiterilor de politie, precum si capcanele de viteza si camerele de luat vederi.

„Siguranta este o prioritate majora in dezvoltarea functiilor de navigare la Google”, a declarat un purtator de cuvant al Google. „Credem ca informarea soferilor cu privire la capcanele de viteza viitoare le permite sa fie mai atenti si sa ia decizii mai sigure atunci cand sunt pe drum.”

Nu este pentru prima oara cand aceste caracteristici Waze au atras atentia ofiterilor de politie. La o intalnire a Asociatiei Nationale a Serifilor din 2015, participantii au exprimat ingrijorarea fata de capacitatea lui Waze de a „forta” ofiterii. Desi organizatia nu a avut nicio pozitie oficiala in privinta aplicatiei, presedintele comisiei sale tehnologice a spus ca Google ar trebui sa elimine caracteristicile ca „cetatean corporativ responsabil”.

Interesul nou gasit in urmarirea politistilor Waze se datoreaza probabil unui raport anterior mai devreme referitor la unele dintre aceste caracteristici care vin in Google Maps.

Gigantul de cautare incepe sa lanseze functia de detectare a capcanelor de viteza si a limitelor de viteza in Google Maps, cea mai populara aplicatie de navigare, la inceputul acestei luni.