Importanta lucrului in siguranta cu echipamentele electrice

In timpul lucrului cu echipamentele electrice sau in jurul acestora, este foarte important ca activitatile sa fie desfasurate cu prudenta, intr-un mod sigur si inteligent. Curentii de tensiune si cei electrici reprezinta pericole de luat in considerare in mediul business si in cadrul propriului camin, acestia fiind capabili sa provoace vatamari grave sau chiar deces. Persoanele care lucreaza cu echipamente electrice se confrunta zilnic cu acest pericol de siguranta, iar din aceasta cauza devine esential ca ele sa poarte imbracamintea potrivita si sa urmeze cateva instructiuni simple de siguranta, astfel incat sa evite orice raniri posibile.

Urmand aceste sfaturi cu privire la siguranta dumneavoastra intr-un mediu de lucru in care trebuie sa lucrati cu echipamente electrice, aveti sansa de a reduce riscul vatamarilor grave.

Instructiuni de siguranta

Echipamente electrice si electronice

Sursa foto: pexels.com

Evitati contactul cu toate circuitele electrice energizate. Aceasta ar putea fi considerata o regula nescrisa, caci daca nu este indeplinita de fiecare data, consecintele sale ar putea fi unele cu adevarat grave. O modalitate prin care va puteti asigura integritatea este sa nu presupuneti niciodata ca echipamentele electrice si electronice nu presupun riscuri de eletrocutare pana cand nu ati confirmat acest lucru pe cont propriu. In fond, viata dumneavoastra depinde de atentia pe care o oferiti procesului de protectie.

Asigurati-va ca ati deconectat sursa de alimentare a tuturor echipamentelor electrice inainte de a interveni asupra lor. Trageti intotdeauna de stecher, nu de cablu.

Intotdeauna purtati salopete de lucru neconductoare, adecvate pentru acest mediu de lucru, dar si manusi izolate. Evitati piesele vestimentare de protectie nu sunt izolate perfect.

Utilizati doar unelte si echipamente cu manere neconductoare. Safety One va ofera salopete pentru protectie corporala ignifugate, precum salopeta Bizflame Pro sau salopete lucru Bizweld.

Pastrati apa si restul lichidelor departe de echipamentele electrice pe care le aveti in grija.

Daca apare o deversare, inchideti imediat alimentarea cu de la intrerupator sau de la sursa principala de alimentare si deconectati echipamentul. Daca echipamentul respectiv genereaza o „furnicatura” sau se simte supraincalzit, opriti imediat alimentarea. Daca este posibil, reparati echipamentul, iar daca nu dispuneti de cele necesare, nu lucrati niciodata pe un electronic defect ori compromis, ci lasati-l deoparte pana cand poate fi reparat corespunzator.

Cuplati toate contactele electrice si conductorii pentru a evita contactul accidental cu acestea. Nu lasati niciodata conductele electrice sau conductoarele expuse, chiar daca toti oamenii din jur poarta salopete de lucru si alte piese esentiale pentru protectia corporala.

Pe cat posibil, incercati sa lucrati cu o singura mana, iar pe cealalata sa o tineti departe de materialul conductiv. Aceasta tehnica va diminua posibilitatea ca acel curent electric sa treaca prin cavitatea toracica.