Google Maps lanseaza in cele din urma dark mode pe Android

Plus jocuri si alte functii noi pentru Android Auto
Aplicatia Google Maps primeste un adevarat mod intunecat, cel putin pe Android. Compania a anuntat ca lanseaza in cele din urma optiunea tematica intunecata pe care a testat-o ​​in aplicatie din septembrie 2020.

Modul intunecat, care duce lucrurile mult mai departe decat optiunea de culoare a modului de noapte disponibil anterior, va fi accesibil in meniul de setari al aplicatiei, sub „tema”.

Google a anuntat lansarea modului intunecat ca parte a unui set de noi functii care vin pe Android, inclusiv unele actualizari ale Android Auto.

Pe langa imagini de fundal personalizate, Android Auto va prezenta acum si jocuri. Trivia Crack, Jeopardy !, Song Quiz si Google Are You Feeling Lucky? va fi disponibil. Jocurile pot fi accesate prin intermediul asistentului spunand „Hei Google, joaca un joc”.

Android Auto primeste, de asemenea, o functie cu ecran divizat, care va pune Maps una langa cealalta cu comenzile media, la fel ca ceea ce Apple a inceput sa faca in CarPlay in iOS 13 in 2019. (Desi aceasta caracteristica va fi disponibila doar in masinile cu afisaje mai largi.)

Google adauga si comenzi rapide la ecranul de lansare Android Auto, care va permite accesul rapid la vreme sau setarea termostatului de acasa.

Functiile Android Auto vor fi disponibile „in urmatoarele zile” pe telefoanele care ruleaza Android 6.0 si versiuni superioare pe masini compatibile. Modul intunecat Google Maps va fi lansat „in curand”.