Facebook impune restrictii pentru functia de live streaming dupa atacurile terioriste?

Unul dintre oficiali a declarat atacul ca fiind „un act de rau pur” si ca, compania este „angajata sa revada ceea ce s-a intamplat” si ca lucreaza cu autoritatile tarii. In urma atacului, Facebook declara ca a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului din intreaga lume, cu 1.2 blocate „la incarcare”.

In scrisoarea adresata public se spune ca, in timp ce Facebook s-a mobilizat rapid pentru a elimina videoclipul si contul faptuitorului, compania ar putea face mai mult, stabilindu-si pasii de urmat pentru a revizui restrictiile care sunt impuse.

Primul pas este ca Facebook exploreaza restrictiile si aloca mai multe resurse in sisteme care pot identifica videoclipuri violente, chiar daca acestea sunt editate. Facebook a remarcat ca au gasit mai mult de 900 de variatii ale videoclipului atacului.

Al doilea pas este de a lua „masuri mai puternice pentru a elimina ura pe platformele noastre”. La inceputul acestei saptamani, Facebook a anuntat ca interzice continutul nationalist si separatist alb de pe site si ar redirectiona persoanele care cauta un astfel de continut catre resurse care ajuta oameni care parasesc organizatiile de ura. De asemenea, compania a eliminat o serie de grupuri pentru astfel de organizatii de pe platforma sa si va elimina lauda de asemenea grupuri.

Pasul final este ca, compania ofera sprijin pentru „patru organizatii locale de sanatate si mentinere a sanatatii” din Noua Zeelanda si a reiterat faptul ca firma este gata sa lucreze cu o comisie menita sa examineze modul in care site-urile online si platformele social media au jucat un rol in atac.

Scrisoarea nu ofera detalii despre ceea ce inseamna prin „explorarea restrictiilor” in cazul videoclipurilor live, desi arata ca exista unele avertismente – cum ar fi daca o persoana a incalcat in prealabil standardele comunitatii site-ului.

La inceputul acestei luni, autorul atacurilor a filmat atacurile sale asupra a doua moschei si le-a incarcat pe Facebook, YouTube, Twitter si Instagram, cu scopul de a le face sa devina virale. In timp ce atacul a fost initial vizionat de mai putin de 200 de persoane, companiile de tehnologie s-au grabit sa pastreze videoclipurile sa se raspandeasca in continuare.

Facebook s-a confruntat cu probleme cu oamenii care fac streaming cu videoclipuri violente, cum s-a intamplat si in 2017, atunci cand un Cleveland a incarcat imagini dintr-o crima pe pagina sa de profil, unde a ramas cateva ore.