Facebook blocheaza gresit articole de stiri despre pandemia coronavirusului

Facebook blocheaza utilizatorii sa posteze  articole legate despre coronavirus. Pare mai degraba un bug in filtrele sale de spam.

Marti, mai multi utilizatori de Facebook au raportat pe Twitter ca s-au trezit incapabili sa posteze articole din anumite surse credibile de stiri, inclusiv Business Insider, BuzzFeed, The Atlantic si Times of Israel. Nu este clar exact ce nu functioneaza pe platforma de socializare, iar Facebook nu a oferit inca un punct de vedere vis-a-vis de situatia actuala.

In fata pandemiei de montare COVID-19, Facebook a trimis acasa multi dintre moderatorii de continut, spunand ca se va baza mai mult pe software automat. Alex Stamos, un fost executant de securitate pe Facebook, a speculat ca aceasta schimbare ar putea fi de vina.

„Se pare ca o regula anti-spam la FB nu merge”, a scris unul dintre utilizatori pe Twitter. „Facebook a trimis ieri moderatori de continut acasa, care, in general, nu pot lucra de acasa din cauza angajamentelor de confidentialitate pe care compania si le-a asumat. S-ar putea sa vedem inceputul invatarii, masina de invatare merge cu mai putina supraveghere umana”.

Facebook a negat ca eroarea a fost legata de orice modificare a fortei de munca a moderatorului de continut.

Intr-un tweet, VP de Integritate Guy Rosen a spus: „Suntem pe asta – este un bug intr-un sistem anti-spam, fara legatura cu orice schimbare a fortei de munca a moderatorului de continut. Suntem in proces de remediere si ade publicare a tuturor postarilor care provin din surse oficiale. ” Coronavirusul a generat una dintre cele mai dificile situatii cu care ne confruntam la nivel global, iar informatiile referitoare la evolutia sa provin din multiple surse, unele mai putin credibile, motiv pentru care Facebook trebuie sa-si filtreze majoritatea stirilor de pe platforma.