Facebook are o aplicatie de fotografiere cu etichetare automata, dar nu pentru mult timp

Facebook Moments se inchide. Nu v-ati dat seama ca a existat un astfel de lucru ca Facebook Moments? Nu va faceti griji, de aceea aplicatia se inchide. Moments, o aplicatie care foloseste recunoasterea faciala a Facebook pentru a impartasi imagini cu prietenii, va fi inchisa pe 25 februarie.

Compania social media a inceput sa notifice utilizatorii prin e-mail joi, 24 ianuarie si a actualizat aplicatia pentru o exportare mai usoara.

Facebook spune ca aplicatia Moments se inchide partial, deoarece putini utilizatori o foloseau de fapt. Lansat in 2015, Moments foloseste tehnologia de recunoastere faciala Facebook pentru a sorta camera rulata. Daca aveti fotografii ale prietenilor tai de pe Facebook, aplicatia trimite o notificare care sugereaza ca ai impartasit acele imagini cu persoanele din fotografii.

Aplicatia a servit, de asemenea, ca o modalitate de salvare a fotografiilor pentru ai impiedica sa-si pastreze spatiul pe dispozitiv. Aceasta inseamna ca utilizatorii care utilizeaza inca aplicatia Moments vor trebui sa descarce imagini pentru a evita pierderea fotografiilor.

Utilizatorii momentan pot merge pe site-ul dedicat Facebook pentru a exporta imagini pe care doresc sa le salveze pe hard disk-ul computerului sau pe aparatul de fotografiat.

O alta optiune este sa utilizati aplicatia Moments pentru a partaja aceste imagini pe Facebook – un album care poate fi setat la „numai mine” pentru a evita partajarea restantelor de fotografii din fluxul de stiri. Site-ul web pentru descarcarea fotografiilor vechi Moments va fi disponibil pana in luna mai.

In timp ce aplicatii similare, cum ar fi Google Photos, destinate sa stocheze si sa salveze imagini in mod privat, au fost un succes, momentele se vor schimba in istorie ca fiind una dintre aplicatiile de pe Facebook care nu au decolat niciodata.

Dupa ce utilizatorii au trimis o fotografie prietenilor, aplicatia i-ar notifica pe ceilalti in fotografie, insa le-a solicitat sa descarce aplicatia Moments pentru a vedea imaginea. La lansare, Facebook a numit-o „un fel mult mai personal de impartasire cu prietenii”.

Aplicatiile secundare ale Facebook uneori ajung sa fie incluse in aplicatia principala. Pentru fotografiile public partajate, Facebook eticheteaza automat prietenii in fotografii.

Cu bug-uri recente, cum ar fi cea care a salvat videoclipurile nesolutionate pentru utilizatorii de pe Facebook, este usor de vazut de ce este posibil ca utilizatorii sa nu aiba incredere in platforma prin stocarea unei fotografii private.