Exclusiv: Amazon este in contact cu producatorii de teste coronavirus pentru depistari potentiale la angajati

Amazon a luat legatura cu directorii generali ai celor doi producatori de teste coronavirus, deoarece considera cum sa-si analizeze personalul si sa reduca riscul de infectie in depozitele sale.

Directorii americani ai Laboratoarelor Abbott si Thermo Fisher Scientific Inc au declarat pentru Amazon ca ar dori sa lucreze cu compania de comert electronic, desi guvernul american isi ocupa in prezent toata capacitatea de testare, precizeaza notele.

De asemenea, compania a discutat daca poate incepe astfel de teste in cel putin un depozit in apropierea sediului sau din Seattle, al carui statut nu era clar. Natura conversatiilor Amazon cu producatorii de teste si asistenta exacta pe care acestia le-ar putea oferi nu au fost clare.

Documentul a indicat separat ca Amazon urmareste sa analizeze mai mult de o persoana la un moment dat pentru virus si doreste, de asemenea, sa se asocieze cu o organizatie medicala in eforturile sale de testare.

Nu a oferit detalii suplimentare cu privire la testarea mai multor persoane. Intr-o declaratie de sambata, Abbott Laboratories a confirmat ca a fost contactata de Amazon si de alte companii pentru a furniza testarea fortelor de munca.

„Stim ca este important pentru mai multe industrii ca fortele lor de munca sa fie in siguranta, dar asa cum am spus, chiar acum am acordat prioritate fortei de munca de asistenta medicala in punctele de focar si am lucrat cu grupul de lucru al Casei Albe, FDA, FEMA si CDC si autoritatile statului pentru a se asigura ca ajung in acele zone ”, a spus un purtator de cuvant al lui Abbott.

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, lanseaza masti de fata si verificari ale temperaturii pentru lucratorii din toate depozitele sale din SUA si din Europa pana saptamana viitoare.

Cu toate acestea, pe termen mai lung, acesta doreste sa testeze lucratorii cu privire la virus si spera ca alte companii vor urma procesul, potrivit notelor, in care avocatul general al Amazon a criticat si un angajat care a fost concediat luni.

Notele dezvaluie modul in care compania este concentrata pe testarea coronavirusului la fel de importanta pentru functionarea sa si pentru consolidarea economiei din SUA. Acestea arata, de asemenea, modul in care Amazon ramane in primele etape pentru a determina modul de a incepe verificarile virusului si de a aborda o penurie de teste.

Incercarile de crestere a masurilor de depistare au loc intr-un moment in care protestele de mare anvergura au lovit mai multe depozite Amazon, intrucat angajatii se tem din ce in ce mai mult ca vor contracta virusul. Boala COVID-19 a fost deja raportata in randul personalului din cel putin 19 depozite din SUA.

Peste un milion de oameni au fost infectati si peste 58.000 au murit in pandemie.

Abbott are aprobarea de introducere pe piata a SUA pentru un test de diagnostic care poate oferi pacientilor rezultate in cateva minute, pentru utilizare in cabinetele medicilor si in alte setari de asistenta medicala din comunitate.

Amazon a avut un interes din ce in ce mai mare pentru asistenta medicala. Compania a anuntat un parteneriat cu Berkshire Hathaway Inc si JPMorgan Chase & Co in urma cu doi ani pentru a reduce costurile de sanatate pentru angajatii lor, o actiune cunoscuta acum ca Haven.

Intre timp, alti comercianti cu amanuntul, inclusiv rivalul Walmart Inc, au lucrat cu Casa Alba la testarea de conducere pentru primii respondenti.