Este angajarea unei firme de curățenie pentru producție alimentară o soluție optimă?

Pentru a păstra siguranța alimentelor în industria alimentară și pentru a prelungi durata de valabilitate a acestora, sunt fundamentale procesele de igienizare și dezinfectare adecvate pentru a îndepărta murdăria și materia organică de pe echipamente și suprafețe. Contractarea unui serviciu de curățenie destinat industriei alimentare va fi un proces esențial pentru eliminarea microorganismelor și evitarea contaminării încrucișate.

Curatenie hale alimentare si industriale

Industria alimentară este unul dintre cele mai productive sectoare din țara noastră, astfel încât curățarea în acest sector este un aspect fundamental pentru a asigura buna funcționare a industriei.

Un serviciu profesional de curățenie vă va ajuta să preveniți nu numai deteriorarea alimentelor, ci și otrăvirea alimentară.

Curățarea acestui sector urmărește eliminarea tuturor tipurilor de deșeuri nedorite, organice sau anorganice, găsite în interiorul și în exteriorul mașinilor, mobilierului, ustensilelor, obiectelor, uniformelor, containerelor, locurilor de depozitare sau a oricărei suprafețe care face parte din procesul de producție a alimentelor.

Prin urmare, operațiunile de curățare și dezinfecție trebuie considerate ca încă o etapă a procesului de producție a alimentelor și nu ca o activitate complementară, în același mod în care personalul responsabil trebuie să urmeze o politică de calitate în legătură cu importanța poluării, riscurilor și tehnologiilor care trebuie utilizate.

Fiind un domeniu atât de delicat, ce ține de sănătate la nivel național, este necesară contractarea celei mai bune firme de curățenie prentru hale industriale sau alimentare!

Urgent Curat este una dintre companiile care deține în grila de servicii și serviciul de curățenie hale industriale, spații comerciale și piețe alimentare, fiind una dintre cele mai vechi companii de pe piață din București. Cu ajutorul experienței dobândite în acest sector ca urmare a anilor de muncă, este printre companiile cele mai calificate în a oferi recomandări, soluții și chiar servicii pe acest sector.

„Înainte de a manipula orice suprafață și de a începe procesul de curățare, este necesar ca echipamentul folosit în procesul de curățare să fie complet lipsit de bacterii. În plus, tot personalul trebuie să fie echipat cu o uniformă curată adecvată sarcinilor care trebuie îndeplinite.” – declară un reprezentant Urgent Curat.

Curățarea spațiilor alimentare poate fi efectuată în funcție de murdăria locului și de materialele utilizate, toate concepute pentru:

  • Eliminare deșeurile de pe suprafețe mari.
  • Aplicare un strat de detergent eficient împotriva bacteriilor care asigură o curățare temeinică.
  • Dezinfectare în profunzime atât timp cât zona de curățare o impune.

Este necesar un personal adecvat care știe cum să îndepărteze într-un mod adecvat murdăria, astfel încât să elimine orice risc de contaminare a alimentelor. În plus, este nevoie de o soluție adecvată pentru fiecare tip de suprafață în parte, astfel încât să se asigure un grad crescut de igienizare și dezinfectare.

Curățarea mașinilor și a lanțului de producție

„Există unele proceduri de curățare mai complexe decât altele. Pentru început, curățarea prin clătire este una dintre cele mai frecvente pentru îndepărtarea particulelor lichide existente la suprafață. Această acțiune include pre-clătire, clătire intermediară și clătire finală, care poate fi cu circuite deschise sau închise. Pe de altă parte, găsim proceduri precum înmuierea manuală, spălarea, dezinfectarea și uscarea. Pentru a înmuia murdăria încăpățânată, se folosesc detergenți și dezinfectanți. Orele de expunere a pieselor la aceste soluții vor depinde de gradul de încrustare și de cantitatea de murdărie. De asemenea, am avea curățare folosind proceduri mecanice care constă în aplicarea unui detergent spumant care facilitează curățarea accesului în zonele dificile, cu o mașină de spălare prin aburi.” – declară un reprezentant Urgent Curat.

Echipa Urgent Curat sfătuiește antreprenorii să se îndrepte către firmele de curățat hale ce folosesc produse bio de curățat pentru că în acest mod se reduce cantitatea de vapori chimici care ar putea dăuna producției, dar și angajaților.