Disney lanseaza oficial sistemul de streaming Disney+

Punctul culminant al strategiei de streaming Disney este aici. Dupa un test initial in Olanda, Disney + se lanseaza oficial in Statele Unite si Canada, cu o linie de continut original care include primul episod al primului serial Star Wars, The Mandalorian, impreuna cu o biblioteca vasta a filmelor si spectacolelor marca Disney, Pixar si Marvel, fara sa mai vorbim de primele 30 de sezoane din The Simpsons.

Disney + este disponibil pe web, iOS, Android, Roku, diverse televizoare inteligente si console de jocuri si Amazon Fire TV, toate pentru un pret lunar de 6,99 USD. La un eveniment de presa recent din New York, directorul si presedintele Kevin Mayer a descris Disney + drept „bijuteria colectiei noastre de streaming”. El a explicat ca serviciul va fi „casa finala si exclusiva” pentru tot continutul marca Disney, Pixar, Marvel, Star Wars si National Geographic.

Desigur, asta nu inseamna ca totul va avea premiera pe Disney +, filmele Marvel fiind in continuare lansate in cinematografe. Insa, in cele din urma, se vor indrepta catre serviciu, unde vor face flux exclusiv. Presedintele Disney +, Ricky Strauss, a explicat ca filmele Marvel le vor permite fanilor Marvel Cinematic Universe sa exploreze personajele aparute inainte de pelicula Avengers: Endgame ceea ce va fi foarte apreciat.

Acest nou serviciu de streaming este menit sa fie familial si bineinteles, fara continut R pe platforma. Asadar, in ciuda achizitionarii filmului Deadpool in cadrul contractului Fox, Disney va transmite filmul in alta parte. Printre cele mai vizionate titluri in general sunt Agents of SHIELD, Suite Life of Zack and Cody si Mickey Mouse Clubhouse, ceea ce demonstreaza inca o data faptul ca Disney + este o optiune de streaming potrivita in special copiilor.

Intre timp, Disney va continua sa realizeze filme pentru lansarea in cinematografe, nu doar blockbuster-urile Marvel, ci si filmele artistice ale lui Fox Searchlight. In acelasi timp, compania realizeaza si filme specifice pentru Disney + si Hulu.

Disney se asteapta sa cheltuiasca 1 miliard de dolari pentru productia continutului original in primul an al serviciului, numarul respectiv crescand pana la 2,5 miliarde de dolari pana in anul fiscal 2024.