De ce sa alegi o plita incorporabila cu gaz?

Plitele incorporabile au luat de ceva timp locul aragazelor traditionale si reusesc sa multumeasca o multime de persoane care isi doresc performante bune, dar si mai mult spatiu in bucatarie. Unul dintre marile avantaje ale unei plite este ca poate fi incastrata in mobila, reusind sa creeze mai mult spatiu in locuinta, dar si sa ofere bucatariei un design mai actual.

Pe piata gasiti numeroase modele de plite, atat electrice, cat si pe gaz. Avantajele si dezavantajele variaza in functie de necesitatile pe care le aveti, dar si de bugetul de care dispuneti.

De ce sa alegi o plita cu gaz?

Plita incorporabila cu gaz este varianta clasica dar si cea mai raspandita pe plitaincorporabila.ro. Aceasta este foarte usor de utilizat si ofera performante foarte bune. Plitele incorporabile pe gaz au o putere calorica mare si degaja o cantitate mare de caldura. Avantajul spre deosebire de o plita electrica este reprezentat de raspunsul vizual la reglajul temperaturii de ardere, pe care doar o plita cu gaz il ofera.

Deoarece ofera o caldura foarte mare, recomandate sunt plite realizate din fonta masiva sau otel inoxidabil. Acestea rezista foarte bine in timp si va ofera rezultate satisfacatoare.

Plita cu gaz dispune de mai multe arzatoare, insa e important sa alegi un model care sa raspunda nevoilor tale. Daca gatesti des si mult, o plita cu 6 arzatoare este foarte potrivita.

In ceea ce priveste procesul de curatare, o plita cu gaz este mult mai usor de intretinut decat una electrica sau cu inductie. Multe dintre componentele plitei pot fi spalate la masina de spalat vase, asa ca sarcina de curatare devine din ce in ce mai usoara si chiar mai placuta.

Plita incorporabila cu gaz este un aparat puternic care te va ajuta sa faci din gatit o activitate rapida, usoara si mai placuta. Cele mai avansate modele dispun de functii suplimentare de protectie impotriva utilizarii de catre copii, dar si alte gratare suplimentare sau suporti speciali, meniti sa faca gatitul mai rapid.

Inainte de a alege o plita incorporabila este bine sa luati in calcul fiecare aspect al acesteia, de la functionalitate, putere, aspect, pret si pana la functii suplimentare, pentru a va asigura ca faceti cea mai buna investitie.