De ce aplicatiile de urmarire a contactelor coronavirus esueaza?

Pe masura ce Covid-19 s-a raspandit, trimitand aproape fiecare tara intr-o forma de blocare, guvernele au inceput sa se intrebe cum ar fi cel mai bine sa urmareasca virusul mortal. Aplicatiile de urmarire a contactelor pareau o solutie sensibila.

Dar oriunde te uiti, tehnologia nu a reusit. In Franta, mai putin de 3% din populatie a descarcat StopCovid. U.K. a ratat un termen limita de lansare initiala si a ales sa inceapa sa foloseasca o alta platforma.

Aplicatiile de urmarire din SUA au fost surprinse intr-un razboi de social media cu privire la faptul daca stirile despre virus sunt reale sau false, in timp ce COVIDSafe din Australia nu a detectat niciun caz, in ciuda a 6 milioane de descarcari.

Singapore TraceTogether a fost un participant timpuriu, dar chiar si guvernul sau a inceput sa distribuie jetoane portabile saptamana aceasta pentru a completa aplicatia. O singura natiune cu un succes de succes a fost China, dar numai pentru ca autoritatile au facut ca tehnologia sa oblige si sa impuna practici de confidentialitate care ar fi inacceptabile in alte parti.

Aplicatiile de urmarire a contactelor s-au dovedit a fi o pierdere uriasa de timp si bani.

Sute de guverne si organizatii de sanatate din intreaga lume s-au certat sa aduca public aplicatii de urmarire a contactelor. Insa aplicatiile dezamagesc pe toti.

V-am spus de ce notificarea expunerii Apple si Google nu va avea un impact semnificativ asupra incetinirii coronavirusului.

A recapitula:

Nu poate functiona fara teste frecvente si universale, pe care nu le avem.
Nu abordeaza toate modalitatile prin care oamenii obtin virusul.
Nu notifica dincolo de un nivel de contact.
Nu este universal.
Notificarea expunerii concepute gandit.

Cele doua companii care fac sisteme de operare pe care 97% din telefoanele inteligente din lume functioneaza si-au pus la o parte diferentele pentru a grabi functiile de urmarire a contactelor in sistemele de operare pentru guverne si organizatii de sanatate sa le utilizeze pentru aplicatii de urmarire a contactelor. Un efort viteaz.

Din pacate, doar trei state americane au convenit pana acum sa utilizeze sistemul de notificare a expunerii Apple si Google.