De acum putem folosi Facebook pentru fotografiile 360°

Inca de la lansarea acestei platforme de socializare, succesul a fost unul in ascensiune, mai ales ca ofera o cale sigura, gratuita si usoara de comunicare, cea mai folosita de altfel, atat de tineri cat si de persoanele in varsta. Este o aplicatie facila, are o interfata prietenoasa si iti ofera posibiliattea de a transmite informatiile dorite, de la documnete, fotografii la apeluri video sau telefonice cu ajutorul internetului.

In ultima perioada, aplicatia a fost imbunatatita, atat cea de Messenger, cat si functionalitatile Facebook, incercand sa acopere cat mai mult din nevoile utilizatorilor online, atat pentru sistemele de operare Android, cat si pentru iOS.

Facebook a permis utilizatorilor sa incarce si sa vizualizeze fotografiile de tipul 360 de grade, insa acum platforma sociala vine si cu posibilitatea de a le capta. Atat versiunile aplicatiei pentru Android, dar si iOS ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea fotografii fara a mai fi necesar un alt aparat pentru captarea acestora. Avand in vedere ca smartphone-urile nu au incorporat camere de 360 de grade, procesul seamana mai degraba cu unul in care cream panorame in aplicatia camerei telefonului.

Pentru a face o astfel de fotografie, in partea dreapta a aplicatiei veti regasi butonul numit „Foto 360”, rotind in jur pentru o intoarcere completa, veti vedea grafic situat in mijloc, iar in cel mai scurt timp veti avea fotografiile dorite. Pot fi folosite ciar si pentru fotografiile de coperta. Din moment ce aceasta functie nu este una instantanee, se aplica momentan doar pentru fotografii, Facebook accepta videoclipuri, insa necesita folosirea unor altor dispozitive de inregistrare ale momentelor pe care doriti sa le ipartasiti prietenilor din reteaua sociala.