Cum se sfarseste protestul UBER?

Pe 26 aprilie, sute de taximetristi au protestat in fata Guvernului, impotriva companiei Uber si au cerut interzicerea acestor tipuri de servicii de transport. Protestul a luat nastere in urma divergentelor dintre cele doua firme de transport; taximetristii acuza Uber ca ii fura clientii. Acestia cer Guvernului sa inaspreasca sanctiunile pentru transportul neautorizat de astfel de servicii. Din fericire, protestul a luat sfarsit chiar inainte sa inceapa, pentru ca reprezentantii Guvernului au promis schimbarea legii.

Care este raspunsul Uber?

Compania anunta ca ofera servicii fiscalizate, astfel ca isi manifesta intentia de a colabora cu institutiile acreditate, pentru a gasi o solutie ideala de functionare. Uber anunta ca se pozitioneaza pro in raport cu reglementarea si ca isi doreste sa gaseasca solutia ideala de functionare, astfel incat ambele parti sa fie multumite. Potrivit unui comunicat emis de companie, serviciile sunt fiscalizate in procent de 100%, in timp ce mare parte dintre soferi sunt inregistrati in regim SRL sau PFA. In felul acesta, ei platesc taxe la stat, prin intermediul platformei.

Un nou Uber incepe sa se afirme pe piata si sa isi faca simtita prezenta in randul celor aflati in cautarea unei variante de transport simple si rapide. Este vorba despre Taxify, o clona putin mai avansata a celebrei companii Uber. Taxify isi face loc pe poteca deja construita de Uber si incearca sa se adreseze aceleiasi categorii de public. Intre cele doua companii exista colaborare, astfel ca unii dintre soferi lucreaza atat pentru Uber, cat si pentru Taxify.