Cum sa iti usuci parul cu feonul evitand incretirea acestuia

uscator de păr de perete

sursă poză originală – www.feon.ro

Uneori, este destul de complicat sa eviti incretirea parului, atunci cand il usuci cu feonul. Acest lucru nu este greu de realizat. Iata cum poti sa iti usuci parul cu uscatorul de par evitand in acelasi timp incretirea acestuia:

Uscarea parului tau

Este indicat sa indepartezi orice incurcatura folosind degetele sau un pieptene cu un unghi larg. Incepe la marginile parului si croieste-ti drumul pana la radacini. Nu porni niciodata o scara de pieptene de la radacini pana la capete daca parul este incurcat.

Evita folosirea pieptenului pe parul umed, mai ales daca ai parul ondulat. Acest lucru poate accentua incretirea parului.

Indeparteaza umiditatea din par folosindu-te de un prosop. Nu freca prosopul in par. In schimb, utilizeaza-l pentru a stoarce usor orice exces de apa din parul tau.

Daca ai parul ondulat sau delicat, poate vei dori sa folosesti in loc de prosop un tricou sau un prosop din microfibra. Fibrele grosiere ale unui prosop normal pot rupe parul delicat.

Ia in considerare sa iti lasi parul sa se usuce la aer inainte de a folosi un uscator de par. In functie de cat de gros sau de lung este parul, acest lucru poate dura oriunde intre 20 si 30 de minute. Vei vrea ca parul sa fie inca umed cand il usuci, dar nu umed. Acest lucru te poate ajuta sa reduci riscul ca acesta sa se increteasca.

Tine uscatorul de par la aproximativ 30 de centimetri de parul tau in timp ce il usuci. Singurul moment in care poti aduce feonul mai aproape este atunci cand alegi o coafura stilizata. Tinerea uscatorului de par prea aproape de par poate duce la deteriorarea caldurii, iar parul deteriorat se poate increti.

Este indicat sa folosesti uscatorul de par la o temperatura mai scazuta. Nu folosi niciodata setarile de incalzire ridicate. Setarea cea mai buna este „rece” sau „fara caldura”. Daca te grabesti, poti folosi o setare de temperatura scazuta.

Indreapta uscatorul de par in jos atunci cand iti usuci parul. Incepe de la scalp si fa-ti drum in jos. In acest fel, fluxul de aer va determina cuticulele de par sa se aseze armonios in loc sa se increteasca. In plus, parul tau va aparea mai stralucitor si mai fin.

Ia in considerare uscarea parului in anumite intervale de timp daca utilizezi o temperatura medie sau mica. Sufla putin parul, apoi lasa-l sa se raceasca singur timp de cinci minute. Odata ce parul este rece la atingere, continua sa il usuci.