Cum sa calcati perdelele cu fierul de calcat

Perdelele creeaza un aspect deosebit in orice camera, insa intretinerea si mai ales calcarea lor este una dintre cele mai putin placute activitati pentru marea majoritate a persoanelor. Cu toate acestea, folosind un fier de calcat bun, o masa de calcat si o sticla de pulverizare speciala, puteti indeparta cu usurinta cutele de pe orice perdea. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti produsele potrivite si sa aveti grija la setarile corecte, menite sa intretina aspectul perdelelor.

Primul pas al procesului de intretinere este spalarea perdelelor. Acest proces va face cutele mai putin dificile si va usura calcarea. Dupa ce le aplicati si un ciclu delicat de apa rece si unul de apa calda, perdelele vor capata o forma foarte buna. Dincolo de indepartarea reziduurilor, spalarea cu apa rece previne decolorarea tesaturilor.

Pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa utilizati detergent pentru tesaturi delicate. Cu perdele care au culori intunecate sau proeminente, este posibil sa doriti si sa utilizati detergent formulat pentru a mentine culorile de la decolorare.

Unele tipuri de tesaturi sau stiluri de perdele pot necesita tratament special. In cazul in care dumneavoastra faceti acest lucru, aceste informatii vor fi incluse in instructiunile de intretinere.

Daca nu exista instructiuni de ingrijire pe ambalaj sau pe o foaie de hartie separata, cautati o eticheta mica pe perdea. Acest lucru ar trebui sa contina informatii precum materialul din care sunt fabricate draperiile si procedura de spalare si calcare recomandata.

Urmatorul pas presupune pozitionarea mesei de calcat. De preferat este sa o asezati aproape de locul in care intentionati sa le atarnati. Acest lucru va crea mai putine oportunitati pentru formarea ridurilor in timp ce va transportati perdelele de la pozitia de calcat, la cea de agatat.

De departe cel mai important rol in calcare il are fierul de calcat. In functie de modelul de fier de calcat vertical pe care il utilizati, timpul necesar pentru incalzire poate varia. In multe cazuri, cinci minute ar trebui sa fie suficiente pentru ca fierul sa se incalzeasca. Apoi rotiti cadranul fierului la setarea corespunzatoare a tesaturii. Cele mai multe fiare de calcat au un cadran cu care puteti selecta o setare pentru tipul de tesatura pe care o veti calca. Tesaturile obisnuite care sunt enumerate pe fierul dvs. includ bumbac, lenjerie si tesaturi sintetice.Verificati eticheta de pe perdea sau instructiunile de intretinere pentru a determina tesatura pe care o veti calca si a va aseza fierul pe tesatura respectiva.

Nu puneti niciodata fierul astfel incat metalul, partea incalzita a fierului sa se sprijine pe masa de calcat. Acest lucru va poate determina fierul sa arda panoul. Un pic de apa de spumare pentru a umezi perdelele va ajuta fierul sa isi raspandeasca magia lui.

Daca tineti cont de aceste mici trucuri, calcarea o sa devina o activitate foarte placuta si foarte usoara.