Cum extindem durata de functionare a bateriei de la telefon?

Smartphone-urile au ajuns la performanta de a fi folosite pe post de telecomenzi universale, datorita aplicatiilor din ce in ce mai diverse care ne pot ajuta chiar si cu electronicele si electrocasnicele din casa. Prelungirea duratei de functionare a bateriei ajuta la folosirea telefonului atunci cand aveti nevoie.

Luminozitate

Alimentarea ecranului telefonului  la o luminozitate maxima consuma destul d emult din energia bateriei. Puteti reduce nivelurile de afisare manual la un nivel inferior, fara a va ingreuna capacitatea de a vedea informatii pe ecran sau pentru a economisi aproape aceeasi cantitate de energie cu reglarea luminozitatii automate a telefonului. Intervalele de timp pe care le-ati setat pentru a controla cat timp telefonul ramane inactiv inainte ca ecranul sa se blocheze si cand dispozitivul se blocheaza contribuie decisiv la gestionarea bateriei. Imaginile animate sunt de asemenea consumatoare de baterie.

Locatia si ate conexiuni

Pe masura ce va deplasati, telefonul este proiectat de a cauta in permaneta anumite informatii daca acestea sunt activate. Cautarea de semnal necesita putere de procesare si, prin urmare, durata folosirea bateriei. Widgeturile necesita o conexiune constanta pentru a obtine date meteo, scoruri sportive sau actualizari de stoc, la fel ca si serviciile de localizare GPS.

Cicluri de incarcare

O serie intreaga de proceduri de incarcare si reincarcare a bateriei pentru a forta capacitatea acesteia, va duce la deteriorarea acesteia in timp, pana in momentul in care nu se va mai incarca.

Inlocuirea bateriei

Chiar daca implementati o gestionare inteligenta a dispozitivelor, mentineti-va aplicatiile actualizate pentru a beneficia de cresterea eficientei de functionare si deconectati telefonul de la incarcator dupa ce bateria se incarca, sursa de alimentare a unui smartphone isi pierde eventual capacitatea de a mentine o incarcare suficienta.