Cele mai intalnite probleme la aerul conditionat

Instalarea unui aparat de aer conditionat si dotarea camerelor cu o sursa suplimentara de caldura sau de aer racoritor reprezinta pentru foarte multi romani alegerea ideala.
Cu toate acestea, apar frecvent anumite probleme in utilizarea corespunzatoare a unui astfel de aparat, ceea ce denota din partea proprietarului o oarecare lipsa de responsabilitate. Faptul ca aerul conditionat functioneaza la capacitate maxima intr-o incapere neizolata sau cu deschidere catre exterior, poate sa deterioreze in timp utilitatea unui astfel de dispozitiv. De asemenea, unele probleme sunt cauzate de montarea gresita sau de folosirea unui echipament de slaba calitate.

Prin urmare, care sunt cele mai intalnite probleme atunci cand vine vorba despre necesitatea unor reparatii ?

1. Pierderi

Daca observi ca exista pierderi sau scurgeri din aparatul conditionat, este posibil sa existe o problema cu racitorul. Doar adaugand o solutie impotriva pierderilor de freon nu este indeajuns. In aceasta situatie este indicat sa intervina o persoana calificata in reparatii aer conditionat si sa puna un diagnostic corect, pentru ca apoi sa fixeze probelemele si sa curete interiorul, asigurand cantitatea necesara de solutie pentru stoparea pierderilor de freon.

2. Mentinere neadecvata

Daca lasi ca filtrele si gurile de aerisire sa se umple cu praf si murdarie, fara sa cureti regulat aparatul de aer conditionat, acesta nu va mai functiona in timp la capacitate maxima. Din aceasta cauza, cele mai intalnite probleme sunt in ceea ce priveste starea ventilatorului, care de obicei cedeaza primul.

3. Electricitatea

Atunci cand pornesti si opresti foarte des dispozitivul, este posibil sa te vezi nevoit sa apelezi la un service de raparatii aer conditionat mai repede decat te asteptai. De ce? pentru ca vei cauze scurt circuite si probleme de electricitate, cum este si normal sa se intample atunci cand folosesti abuziv un dispozitiv.

Deoarece firele din interior se deterioreaza in timp, este necesar sa chemi un specialist sa analizeze starea aparatului  o data la cateva luni.

4. Senzori

Aparatele montate in interior dispun in dotare de un senzor localizat in spate si care masoara temperatura aerului. Daca printr-o anumita circumstanta acesta se defecteaza, aparatul de aer conditionat va incepe sa mearga constant si intr-un mod dereglat. Ca sa repozitionezi corect acest senzor va trebui sa strangi cu grija cablul care ii fixeaza pozitia.

5. Probleme de drenaj

Cand in exterior se simte foarte multa umezeala, verifica canalul de scurgere pentru a te asigura ca nu este imbacsit sau ca dreneaza asa cum trebuie.

In concluzie, obiceiul de a-ti verifica regulat echipamentul de climatizare si utilizarea acestuia cu grija va inlatura orice grija a unor reparatii aparate de aer conditionat, ceea ce cu siguranta te va ajuta sa economisesti timp si bani.