Ce trebuie sa avem in vedere cand cumparam o masina de tocat carne

Se apropie sarbatorile de iarna si romanii obisnuiesc sa pregateasca mancarea traditionala, bazata in principal pe carne tocata. In ciuda faptul ca la oras nu se sacrifica porcul, multa lume cumpara carne pe care si-o toaca acasa. Ca atare, masina de tocat e aproape indispensabila in aceasta perioada.

Pe piata exista o serie larga de astfel de electrocasnice pentru bucatarie. Majoritatea incep de la 200 de lei, chiar daca exista unele si mai ieftine, insa de Black Friday pot fi cumparate la jumatate de pret. Acum e momentul perfect pentru a ne cumpara o masina de tocat carne buna, pe care sa o putem folosi multi ani de acum incolo.

Pentru a alege o masina de tocat buna trebuie sa tinem cont de mai multe lucruri insa doua dintre ele sunt mai importante. In primul rand conteaza puterea acesteia, care trebuie sa fie de minim 1500 W. In al doilea rand avem nevoie de cat mai multe accesorii.

Exista si masini de tocat cu o putere ce incepe de la 500 W. Si acestea sunt bune insa mai mult atunci cand nu avem o cantitate mare de carne pe care vrem sa o tocam. Evident, exista si masini de tocat care au o putere chiar si de 2500 W insa pretul este pe masura. Raman la parerea ca cel mai bun raport calitate pret il au masinile care au o putere de aproximativ 1500 W.

Accesoriile sunt importante si nu trebuie sa ne uitam doar la numarul lor. E important sa avem cat mai multe cutite si site pentru a toca in diferite dimensiuni insa conteaza ca acestea sa fie de calitate pentru a nu se uza repede. Ca atare este important sa fie de inox pentru ca materialul este rezistent atat in timp cat si la presiunea exercitata asupra lui.

Mai trebuie sa fim atenti la elementele de siguranta, mai ales atunci cand avem o masina de tocat cu un motor puternic. In general, majoritatea masinilor sunt gandite astfel incat sa nu ne prindem degetele atunci cand impingem carnea. Aceasta este impinsa de regula cu un bat de plastic pe care il primim in pachet.

Nu toate masinile au functia de auto oprire atunci cand motorul se supraincalzeste. Daca nu are aceasta functie trebuie sa retinem ca la fiecare zece minute de utilizare trebuie sa luam o mica pauza pentru a se raci. In caz contrar exista pericolul sa se arda.

Functia „reverse” este la fel de importanta insa majoritatea masinilor o au. Atunci cand in carne se strecoara impuritati si masinia se blocheaza avem posibilitatea de a scoate carnea in sens invers. Piciorusele anti-alunecare ne ajuta sa pastram masina tot timpul fixa astfel incat sa nu ne ranim sau sa ne pice pe jos in timp ce tocam.

Cand cumparam masina de tocam carne trebuie sa ne uitam daca aceasta face si altceva pentru a nu fi nevoiti sa cumparam alte electrocasnice. Spre exemplu, multe masini de tocat de ofera posibilitatea de a face carnati. Dupa ce preparam tocatura nu trebuie decat sa bagam compozitia in masina, sa fixam intestinul si apoi sa apasam butonul de pornire. Unele masini ne permit chiar sa tocam legumele pentru iarna, putand face astfel bulion sau zacusca.